Kuressaare ametikooli kokakunstivõistlusel olid kõik võitjad

18. märts 2016 Taavi Tuisk Kuressaare ametikool - Kommenteeri artiklit

18. märtsil lõppenud kokaõpilaste rahvusvahelisel kutsevõistlusel „Kokakunst Kuressaares” olid peakohtunik Rudolf Visnapuu sõnul kõik osalejad võitjad, saades uusi oskusi ja kogemusi.

Visnapuu kiitis võistluse korraldust ja atmosfääri. „Võistlejad said keskenduda oma võistlusele ega pidanud selle pärast muretsema, et midagi on puudu,” ütles ta. „Näiteks meil said köögis külmutatud vaarikad otsa ja kahe minuti pärast olid juba uued olemas.”

Visnapuu rääkis, et lõpparvestuses esikohtadele tulnud toidud olid väga heal tasemel. „Kolmandate kursuste kaks esimest toitu küündisid oma tasemelt Noorkoka võistluste tasemele,” rääkis ta. Noorkokk on iga-sügisene Eesti noorte kokkade üleriigiline kutsevõistlus.

Võistluse lõputseremoonial andsid koos Visnapuuga esikolmikukohtade võitjatele medalid ja auhinnad üle haridus- ja teadusministeeriumi kantsler Janar Holm ning Kuressaare ametikooli direktor Neeme Rand.

Kokakunstivõistlusel võistlevad eraldi teise ja kolmanda kursuse kokaõpilased, kes loositakse enne võistlust kaheliikmelistesse võistkondadesse. Vahetult enne võistlust saadakse täpselt teada, millised road varem ette antud valikust valmistada tuleb. Samuti annab peakohtunik teada üllatustoidu. Teise kursuse õppijate üllatustoit oli tänavu võileib. Kolmanda kursuse õppijatel tuli üllatustoiduna valmistada väga häid tehnilisi oskusi nõudvad benediktiini munad e pošeeritud munad Hollandi kastmega.

Võistlustel osalesid oma esindustega seitsme Eesti ametikooli, samuti Vantaa ametikool Varia ja Riia turismi- ja tehnikakool (Rīgas Tūrisma un radošās industrijas tehnikums).

„Nii suur rõõm, et meil on palju toetajaid ja sponsoreid, kes aitasid võistlust korraldada,” rääkis sündmuse peakorraldaja Ülle Tamsalu. „Suure meeskonnaga saab mägesid liigutada, osalejad kiitsid nii meie ühist õhtusööki kui ka töötubasid.”

Pidulik õhtusöök on kokakunstivõistluste traditsioon, samuti õpetajatele ja õpilastele suunatud töötoad.

„Kokakunst Kuressaare 2016” sponsorid olid ja auhinnalauda aitasid katta Muhu Pagarid, Basset Grupp, Guido Lindmäe, Eesti peakokkade ühendus, Saaremaa piimatööstus, Pädaste, GOSPA, Olde Hansa, Ku-Kuu, Kaupmees, Vika VKN, Saare Delifood ning Roverto.

Kuressaare ametikool korraldab teise ja kolmanda kursuse kokaõpilaste kutsevõistlust „Kokakunst Kuressaares” alates 2010. aastast.

Võistluste tulemused

2. kursuse õpilased

1. koht ‒ Kristjan Lallo (Viljandi kutseõppekeskus), Erika Eding (Kuressaare ametikool)

2. koht ‒ Keio Reesalu (Tartu kutsehariduskeskus), Käthlin Lahe (Tallinna teeninduskool)

3. koht ‒ Regina Vakla (Pärnumaa kutsehariduskeskus), Edijs Vīnvalks (Rīgas Tūrisma un radošās industrijas tehnikums)

3. kursuse õpilased

1. koht ‒ Natalja Vronskaja (Tallinna teeninduskool); Loore Kuris (Kuressaare ametikool

2. koht ‒ Julian Friman (Varia); Tauri Lougas (Varia)

3. koht ‒ Kairi Lonks (Kuressaare ametikool); Ergo Ojala (Järvamaa kutsehariduskeskus)


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!