Kuressaare ametikool saadab lähipäevil välispraktikale 28 õppijat

31. märts 2016 Taavi Tuisk Kuressaare ametikooli teabejuht - Kommenteeri artiklit

Ajavahemik 2.‒10. aprillini on välispraktikatele suundumise kõrghetk Kuressaare ametikoolis:  neljanädalalasele praktikale välisriiki siirdub 28 õppijat.

„Rändeperiood on alanud nii lindudel kui ka õppijatel,” rääkis ametikooli projektijuht Ave Paaskivi. „Lisaks meie õpilastele, kes lähevad välja, tuleb Kuressaarde praktikale 12 õppijat Suurbritanniast ja Prantsusmaalt.”

Välispraktikaid rahastab Euroopa Liit Erasmus+ programmist. Lisaks õppijatele läheb ühe-kahe nädala pikkusele õppereisile või stažeerima kuus ametikooli õpetajat.

Erasmus+ programmist tasutakse õppijate reisi- ja elamiskulud, kindlustus ning välispraktikaeelne ettevalmistus. Kokku osaleb sellistes lähetustes käesoleval õppeaastal 72 ametikooli õppijat või õpetajat.

„Kunagi varem pole meie välispraktikale minejate hulgas olnud nii palju õppijaid, kes omandavad elus juba teist-kolmandat eriala,” rääkis Paaskivi. „Üle poole välispraktikale minejatest on üle 35-aastased, kes haaravad võimalustest julgelt kinni.”

Välispraktika ja õppereiside või stažeerimiste sihtkohad on Sloveenia, Soome, Küpros, Saksamaa, Suurbritannia, Ungari, Hispaania, Slovakkia ja Iirimaa.

 

 

 


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!