Maailmaöö August Kitzbergi gümnaasiumis

17. märts 2016 AKG õpilasesindus - Kommenteeri artiklit

17. märtsi õhtupoolikul kell 18.30 kogunevad August Kitzbergi nimelises gümnaasiumis kõik 7.‒12. klassi õpilased öökooli, mis leiab aset juba kolmandat korda ning sellel aastal kannab nime Maailmaöö.
Maailmaöö kujutab endast koolipäeva õhtusel ajal, kuid tavapäraste tundide asemel toimuvad harivad ja meelelahutuslikud töötoad ning loengud, kus õpilastel on võimalus saada õppeprogrammiväliselt uusi teadmisi oma ala hästi valdavatelt inimestelt. Sündmuse nimest tulenevalt on õpitoad seotud mitmete maailma puudutavate teemadega.
„Maailmaöö teema valisime seoses MTÜ Mondo korraldatud projektikonkursiga koolide maailmapäevade läbiviimiseks, mis meile juba sügisel sotsiaalmeedias silma jäi. Ometi ei esitanud me projekti kohe, vaid otsustasime oodata kevadeni ning siduda maailmahariduse teema oma kooli traditsiooniks kujunenud öökooliga.
Seda, kui palju antud teema õpilastele peale võiks minna, on raske enne sündmust öelda. Seni on õpilaste huvi Maailmaöö vastu olnud väga suur ning tung töötubadesse samuti,” põhjendas Kitzbergi kooli õpilasesinduse president Anna Leena Tae öökooli teemavalikut.
Öökool algab teadmiste kontrolliga. Viktoriinis saavad õpilased proovile end panna paljudel maailmaga seotud teemadel. Tarkpeadele on välja pandud ahvatlevad auhinnad.
Seejärel suundutakse töötubadesse. Iga õpilane sai registreerides valida kaks pooleteisetunnist õpituba. Valikusse kuulusid Aasia ja Mehhiko köögi, parkuuri ja korvpalli õpitoad ning loengud Mondo vabatahtlikest Birmas ning Ghanas, South Western Advantage’i programmist, palverännakust ja YFU õpilasvahetusest. Eriti populaarseks osutusid Aasia ja Mehhiko köögi õpitoad, mille läbiviija on tuntud personaaltreener ning kokk Erik Orgu, ja korvpall, mida juhendavad Eesti korvpallistaarid Howard Frier ja Meelis Raiend.
Õhtu oodatuimaks külaliseks ning peaesinejaks on näitleja ning meelelahutaja Henrik Normann, kes hoolimata hilistest öötundidest suudab õpilastesse energiat süstida ja jagada naljakaid seiku oma reisikogemustest.
Maailmaööd korraldab August Kitzbergi nim gümnaasiumi õpilasesindus MTÜ Mondo Eesti välisministeeriumi rahastatud maailmahariduse projekti vahendusel.
Lisaks on õla alla pannud mitmed ettevõtted, tänu kellele sündmus teoks saab. Aitäh, AS Nuia PMT, AS Iivakivi, Puidukoda OÜ, Tradeplus Group OÜ, Abja Tarbijate Ühistu (Coop), Pajumäe talu, Saku Läte, U.S Trade Baltic OÜ, teater Varius, okupatsioonide muuseum, Tallinna botaanikaaed, Team Adventure OÜ Exit Room ning Pop!Cafe.

 

 


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!