Matemaatika võistlusmäng „Känguru” lööb osavõturekordi

15. märts 2016 Virge Tamme Tartu ülikooli pressinõunik - 1 Kommentaar

Neljapäeval, 17. märtsil asuvad 23 300 õpilast 403 Eesti koolist lahendama matemaatikavõistluse „Känguru” ülesandeid. Tänavu osaleb võistlusel võrreldes eelmise aastaga 1550 osalejat rohkem ning osalevate koolide arvgi kasvas 10 võrra.

Võistlus toimub viies vanuserühmas 1.–12. klassini. Ligemale pooled registreeritutest osalevad kahes noorimas rühmas. „Eks vanemad õpilased teevad teadlikuma valiku,” ütles võistluse peakorraldaja, TÜ teaduskooli matemaatika metoodik Raili Vilt, lisades, et nende seas on kindlasti palju neid, kes oskavad ja tahavad rõõmu tunda vahvatest ülesannetest ja võistlemisest.

Känguru võistlus on individuaalne ja toimub koolides kohapeal. Valikvastustega ülesannete lahendamiseks on õpilastel aega tund ja 15 minutit. Ülesanded on jaotatud kolme rühma ja neist esimesed peaksid olema jõukohased kõigile. Lisaks arvutamisele ja nutikusele on oluline teksti mõistmine ja tähelepanelikkus. Iga rühma parimatele on välja pandud ka auhinnad.

Tulemused selguvad aprilli lõpus ja avaldatakse „Känguru” kodulehel http://www.teaduskool.ut.ee/et/ainevoistlused/kanguru. Samal lehel saab tutvuda eelmiste aastate ülesannetega.

„Känguru” Eesti võistlust korraldavad Tartu ülikooli teaduskool ja Eesti matemaatika selts. Kooliõpilastele vajaminevaid koolikaupu kingib parimatele AS Vunder.

„Känguru” on rahvusvahelise taustaga populaarseim matemaatikavõistlus, mida korraldatakse ligemale 70 riigis ja millest võtab osa rohkem kui kuus miljonit õpilast, kelle tulemusi siiski omavahel ei võrrelda. Võistluse rahvusvahelisus seisnebki ülesannetes, mis sünnivad rahvusvahelises koostöös.


Hetkel ainult üks arvamus teemale “Matemaatika võistlusmäng „Känguru” lööb osavõturekordi”

  1. Mirtel ütleb:

    Väka äke asi

Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!