Põlva riigigümnaasiumi õppehoone sai nurgakivi

22. märts 2016 Madis Idnurm Riigi Kinnisvara AS-i kommunikatsioonijuht - Kommenteeri artiklit

Täna asetasid haridus- ja teadusminister Jürgen Ligi, Põlva vallavanem Georg Pelisaar ja Põlva gümnaasiumi direktor Alo Savi pidulikult nurgakivi Põlva gümnaasiumi tulevasele õppehoonele, mis valmib käesoleva aasta lõpus.

Haridus- ja teadusministeeriumi ning Riigi Kinnisvara AS-i (RKAS) tellimusel rajab Ehitus5ECO OÜ Põlvasse 1963. aastal valminud internaadihoone asemele enam kui 2300 ruutmeetri suuruse gümnaasiumihoone, mille ehitamisel pööratakse erilist tähelepanu nüüdisaegse õpikeskkonna funktsionaalsusele ning energiasäästlikkusele.

Minister Jürgen Ligi rõhutas, et uue gümnaasiumi valmimisega Põlvas saab riigigümnaasiumitega kaetud kogu Lõuna-Eesti. „Riik täidab sellega lubaduse tagada kõrgetasemeline ja valikuterikas gümnaasiumiharidus ka väljaspool Eesti paari suuremat linna. Hea koostöö omavalitsustega lubab ehitada erinäolisi ja julgeid koole – ja Põlvasse rajatav Eesti esimene avalik liginullenergiahoone on selle hea näide,” märkis minister Ligi.

Hoone projekteerinud AS Resand kaasas töödesse Saksa arhitektuuribüroo ArchitekturWerkstatt Vallentin arhitekti Gernot Vallentini, kellel on suured kogemused tänapäevaste energiasäästlike koolide ja lasteaedade projekteerimisel. Vallentin on maailmas esimese sertifitseeritud passiivmaja koolihoone arhitekt ja teda on tunnustatud uuenduslike ideede rakendamise ja heade näidete loomise eest Saksamaa riikliku teenetemärgiga. Gümnaasiumihoone arhitekt on Pille Pärn.

Põlva tulevase riigigümnaasiumi ehitustööde maksumus on 3,08 miljonit eurot, millele lisandub käibemaks. Töid rahastatakse Euroopa regionaalarengu fondi ning riigieelarvelistest vahenditest


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!