Raamatukogubuss Katarina Jee kingib reisiraamatukogudele lasteraamatuid

30. märts 2016 Mari Sieberk Tallinna keskraamatukogu arendusjuht - Kommenteeri artiklit

Reedel, 1. aprillil sõidab Tallinna keskraamatukogu raamatukogubuss Katarina Jee Tallinna lennujaama ja bussijaama, et anda mõlemale ühistranspordikeskusele üle kast lasteraamatutega. Raamatud pannakse välja lennujaamas ja bussijaamas olevasse reisiraamatukokku. Kingiga soovib keskraamatukogu eelseisva rahvusvahelise lasteraamatupäeva puhul rõhutada lugemise olulisust lapse mitmekülgses arenemises ning aidata kaasa sellele, et lasteraamatud oleksid lastele kättesaadavamad.

Valiku lasteraamatutest on teinud Eesti hoiuraamatukogu ja Tallinna keskraamatukogu. Kastist leiab muuhulgas ka lasteraamatud, mis on välja antud Tallinna keskraamatukogult 1. klassi õpilaste kinkeraamatutena. Nii on kastis laste omaloomingut sisaldav „Omad jutud 2”, Joonas ja Elina Sildre koomiksiraamat „Kuukassi koerused kosmoses” ning rohkelt tunnustusi pälvinud Contra luuleraamat „Kõik on kõige targemad”. Tallinna keskraamatukogu välja antud lasteraamatute e-versioonid leiab lastelehelt http://www3.keskraamatukogu.ee/lasteleht/eesti/soovitame/e-raamatud/.

Katarina Jee on raamatuid üle andmas bussijaamas kell 11 (busside peatumisalal) ja lennujaamas kell 12 (bussi nr 2 peatuses). Huvilised on oodatud tutvuma raamatukogubussiga ja raamatukoguteenustega ning soovi korral saab raamatukogubussist ka raamatuid kaasa laenata.

Tallinna lennujaamas ja bussijaamas olevad reisiraamatukogud toimivad usalduse põhimõttel. Reisiraamatukogu raamatut saab lugeda kohapeal, lubatud on raamat reisile kaasa võtta ja reisilt naastes see raamatukokku tagasi tuua. Kui raamatut reisi jooksul läbi lugeda ei jõua, võib selle ka koju kaasa võtta ja tagasi tuua mõnel teisel korral.

Kast raamatutega on valmis pandud ka kolmanda Tallinna ühistranspordikeskuse, Tallinna pearaudteejaama ehk Balti jaama jaoks. Tallinna keskraamatukogu  kutsub pearaudteejaama omanikku OÜ-d RealWay lennujaama ja bussijaama eeskujul üles ka Balti jaama reisiraamatukogu looma. Kasti lasteraamatutega saab kätte Tallinna keskraamatukogust.

 


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!