Raamatumess juba järgmisel nädalal

31. märts 2016 Eesti rahvusraamatukogu - Kommenteeri artiklit

Rahvusraamatukogus on 7.–9. aprillini Tallinna raamatumess, kus toimub kaks rahvusvahelist seminari: Põhja- ja Baltimaade kirjandusfoorum „Kirjandus kultuuride ristteel” ja tüpograafiaseminar „KIRJAK 4”. Kirjandusfoorumil räägivad oma loo teise riiki ja kultuuriruumi elama sattunud autorid: kuidas elu keerdkäigud on mõjutanud nende loomingut ning kuidas looming võiks aidata rahvustel üksteist paremini mõista. Teine seminar on pühendatud tüpograafiale, räägitakse analüütilisest disainimõtlemisest, käekirja õpetusest koolides, kirillitsast ja riigi kirjatüübi loomisest.
Neljapäeval, 7. aprillil avab raamatumessi juba neljas Põhja- ja Baltimaade kirjandusfoorum „Kirjandus kultuuride ristteel”.. Kirjandusfoorumil astuvad teiste seas üles Iraagis sündinud ja aastaid Soomes elanud araabia keeles kirjutav Hassan Blasim, soomerootsi autor Mathias Rosenlund, üle paarikümne aasta Rootsis elanud ajakirjanik ja pärsia keele tõlk Azar Mahloujian, saami luuletaja, muusik ja näitleja Rawdna Carita Eira, kurdi luuletaja Chiman Karim ja soome tõlkija Juha Kulmala. Täpsemalt saab kirjandusfoorumist ja esinejatest lugeda www.norden.ee, kust leiab ka ürituse päevakava.
Reedel, 8. aprillil ootame kujundusgraafikuid ja kirjahuvilisi tüpograafiaseminarile „KIRJAK 4”. Esinevad oma ala spetsialistid Põhja- ja Baltimaadest ning Venemaalt: Laura Klimaite Leedust, Hanna Hakala ja Lauri Toikka Soomest, Stefan Hattenbach Rootsist, Gatis Vanags Lätist ja Natalia Toropitsyna Venemaalt. Eestit esindavad Mart Varik ja Asko Künnap. Rikkalikus programmis on loenguid kalligraafiast ja käekirja õpetusest koolides, raamatukujundusest ja disainimõtlemisest, tüpograafiast keskkonnas ja kirillitsast. Näiteks tutvustab Stefan Hattenbach Rootsi rahvuslikku identiteeti peegeldavat kirjatüüpi, selle loomise taustalugu ja protsesse. Diskussioonil arutatakse käekirja õpetust põhikoolis ja vajadust uuendada kirjatehnika standardeid. Äkki võime ilukirja ülepea muuseumi saata? Mõtiskleb arutelu juht – kirjastaja, kujundusgraafik, disainer, luuletaja ja turundaja Asko Künnap. Seminar toimub Mart Andersoni juhtimisel ja Eesti kujundusgraafikute liidu eestvedamisel. Ürituse päevakava leiab siit.
Tänavu pakub raamatumessil uudiskirjandust ja hea hinnaga raamatuid üle 30 Eesti kirjastuse. Toimub palju üritusi, alates töötubadest, raamatuesitlustest, kohtumistest autoritega kuni teatrietendusteni igas vanuses raamatusõpradele. Kavas on ka põnevad seminarid ja koolitused. Teretulnud on nii eesti kui ka vene keelt valdavad lugejad


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!