Saksa keele olümpiaadi lõppvoorus otsiti Tartust saksa kultuuri jälgi

1. märts 2016 Virge Tamme Tartu ülikooli pressinõunik - Kommenteeri artiklit

26. veebruaril toimus Tartu ülikoolis saksa keele olümpiaadi lõppvoor. Tänavuse olümpiaadi ideeks oli saksa kultuuri kunagiste ja praeguste jälgede leidmine ja kaardistamine. Olümpiaadi võitjaks osutus Silvio Meskat Pärnu Koidula gümnaasiumist, teisele kohale tuli Roman Kasak Jüri gümnaasiumist ning kolmandaks jäi Epp Kama Miina Härma gümnaasiumist.

Olümpiaadi eelvoorudes pidid õpilased otsima ja leidma saksa keelt ja kultuuri oma kodukohast. Lõppvoorus jagunesid osavõtjad loosi teel kolmelistesse gruppidesse ning läksid Raekoja platsilt, Ülikooli ja Rüütli tänavalt ning Toomemäelt saksa kultuuri jälgi otsivale fotojahile.

Kogutud andmete põhjal koostati hiljem kolm ühist presentatsiooni – kasutada võis kõiki abivahendeid. Kuna polnud ette teada, kes millist objekti grupis tutvustama asub, see määrati hiljem, tuli kõigil ühiselt pingutada võimalikult heade presentatsioonide nimel. Ka hilisem küsimuste esitaja valiti loosiga.

Žürii hindas võistlejate juures nii esinemist (erinevad aspektid keelest ja loogilisusest kuni loomingulisuseni) kui ka küsimuste esitamist ning küsimustele vastamist.

Kuigi osalejaid oli tänavuses lõppvoorus vähem kui varasematel aastatel (12), hindas olümpiaadi korraldaja, Tartu ülikooli saksa filoloogia lektor Reet Bender üritust kordaläinuks. „Lisaks väga heale tasemele tuleb kiita ka väga mõnusat ja sõbralikku õhkkonda. Grupitööde raames said osalejad omavahel paremini tuttvaks ning lõpuks võeti auhinnaks saadud “Üliõpilaslauliku” toel koguni laul üles,“ lausus Bender.

Silvio Meskat ja Epp Kama esindavad Eestist rahvusvahelisel saksa keele olümpiaadil Saksamaal. Neid saadab Pärnu Koidula gümnaasiumi õpetaja Siiri Mägi.

Täielikud tulemused lehelt: http://www.teaduskool.ut.ee/et/olumpiaadid/saksa-keele-olumpiaad. Olümpiaadi teemaks andis inspiratsiooni saksa keele õpetajate seltsi poolt veetav lehekülg http://saksa-eesti.ee/#!/.

Saksa keele olümpiaadi läbiviimist rahastas haridus- ja teadusministeerium ning koordineeris TÜ teaduskool.

VIRGE TAMME


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!