Salme kultuurikeskuses näeb uusi tantse rahvatantsurühmadele

21. märts 2016 Robert Hein - Kommenteeri artiklit

Eesti rahvatantsu ja rahvamuusika seltsi korraldatud uute tantsude konkursi finaalkontserdil näeb uusi autoritantse rahvatantsurühmadele. Kontsert toimub 27. märtsil kell 13 Salme kultuurikeskuses.

Konkursile esitati kokku 73 tantsu, mille hulgast viieliikmeline žürii valis lõppvooru 21. Salme kultuurikeskuses jõuavad lavale tantsud sega-, nais- ja memmede rühmadele, samuti tantsud meestele ja soolopaaridele. Mõeldes meie tantsuema ja „Tuljaku” looja Anna Raudkatsi 130. sünniaastapäevale, olid konkursile oodatud ka rahvapärimuslike tantsude seaded.

Uute tantsude konkurss on pikaajaline traditsioon, mis sai alguse juba möödunud sajandi 40-ndatel.  „Kahtlemata on selline konkurss rikastav, andes uusi tantse nii tantsupidudele kui ka tantsurühmade repertuaari,” on tantsuspetsialist Ülle Feršel veendunud konkursi vajalikkuses.
Uute tantsude konkurssi toetab Eesti kultuurkapital.

Kontserdile on oodatud kõik huvilised.

 


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!