Sisekaitseakadeemiasse saab sisseastumiskatseid teha kolm korda

22. märts 2016 Neeme Brus sisekaitseakadeemia avalike suhete juht - Kommenteeri artiklit

Tänavu kutsub sisekaitseakadeemia esimest korda tulevasi politseinikke, piirivalvureid, maksu-, tolli- ja vanglaametnikke vastuvõtukatsetele juba märtsis. Võimalus on teha nii eesti keele test kui ka kehalised katsed. Kui need nii hästi ei peaks õnnestuma, et akadeemiasse sisse saada, on võimalus katseid korrata mais ja juulis tavalisel ajal. Neljapäeval tuleb Tallinna õppekompleksi katsetele 143 koolilõpetajat, neist eesti keele testi soovib teha 73.

Et teha mitte-eesti emakeelega noortele õppima asumine siseturvalisuse erialadele lihtsamaks, korraldab sisekaitseakadeemia Tallinnas ja Ida-Virumaal tasuta eesti keele kursusi.

23. märtsil on sisekaitseakadeemias lahtiste uste päev, kuhu on end külalisteks kirja pannud ligi 240 koolinoort. Akadeemias tutvustatakse õppimisvõimalusi, tudengielu ja tagatisi politsei- ja piirivalve, pääste, vanglateenistuse, maksu- ja tolliameti erialadel.

Avatud uste päeva külalised viiakse tutvuma ka Paikuse politseikooli, Väike-Maarja päästekooli ja Tartu vanglaga.

Lisaks loengutele näidatakse jõuametkondade ja õppeasutuste igapäevatööd ning olmetingimusi.

Tänavu on sisekaitseakadeemia avatud uste päeva huvilisi kolmandiku võrra rohkem kui eelmisel aastal.


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!