Suurima kooliõpilaste robootika finaalvõistluse parim esindab Eestit rahvusvahelisel turneel

10. märts 2016 Virge Tamme Tartu ülikooli pressinõunik - Kommenteeri artiklit

12. ja 13. märtsil kogunevad robootikahuvilised noored üle Eesti Tallinna lauluväljakule robootikavõistluse FIRST LEGO League (FLL) Eesti finaali, mille võitja saab 5000 euro suuruse stipendiumi, et minna mai alguses Eestit esindama rahvusvahelisele turneele Tenerifele. Nii suurt noorte robootikaüritust pole Eestis varem toimunud ning sellega pannakse punkt hooajale, milleks koolinoored on valmistunud alates oktoobrist 2015.

Maailmas enam kui 290 000 last ühendava robootikavõistluse FIRST LEGO League’i selle hooaja poolfinaalidest Tartus, Tallinnas ja Jõhvis võtsid osa 74 meeskonda ehk enam kui 500 õpilast, kes kõik püüdsid vastavalt võistluse teemale „Prügi rännak” leida lahendusi prügiga seotud probleemidele.

Finaali jõudsid 37 meeskonda Eestist ning meeskonnad Lätist, Moldovast, Rootsist ja Ukrainast. Kahel päeval võistlevad meeskonnad kolmes robotimängu voorus, prügiteemalises teadusprojektis ning meeskonnatöös.

Võistluse projektijuhi, MTÜ Robootika esindaja Heilo Altini sõnul võtavad noored finaaliks valmistumist väga tõsiselt: „Olen kuulnud õpetajalt tagasisidet, et noored töötavad oma projektidega pärast koolipäeva õhtutundideni iseseisvalt ja suure õhinaga ning lahkuvad koolist alles siis, kui koristaja uksi hakkab lukustama.”

Altin kirjeldas, et FLL ei olegi ainult robootikavõistlus. „See on hoolikalt vormitud programm, mis arendab osalejates loovust, huvi ja kujutlusvõimet. Programm on madala sisendi, aga kõrge laega. Maailma suurim kooliväline STEM-programm (teaduse ja tehnoloogia mõistmine, insenerioskused ja matemaatiline mõtlemine) arendab ka esinemis- ja meeskonnatöö oskust.”

Kahe päeva jooksul võistlevad meeskonnad kolmes robotimängu voorus, prügiteemalises teadusprojektis ning meeskonnatöös. Välja antakse 14 karikat.

Eestis korraldab võistlust MTÜ Robootika koos Tartu ülikooliga.

Rohkem infot võistluste kohta leiab www.robootika.ee.

VIRGE TAMME

 


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!