Tallinna keskraamatukogu projekt „Skype raamatuklubi” valiti Karl Suure Euroopa noorteauhinna Eesti vooru võitjaks

15. märts 2016 Mari Sieberk Tallinna keskraamatukogu arendusjuht - Kommenteeri artiklit

Reedel, 11. märtsil kuulutati välja Karl Suure Euroopa noorteauhinna rahvuslike konkursside võitjad. Eestis osutus võitjaks Tallinna keskraamatukogu võõrkeelse kirjanduse osakonna projekt „Skype raamatuklubi”. Žüriisse kuulusid Euroopa Parlamendi liikmed Urmas Paet, Marju Lauristin, Yana Toom ja Euroopa noorteühenduste liidu esindaja Helerin Rauna. Euroopa Liidu liikmesriikide rahvuslike voorude võitjaid on kokku 28. Nende hulgast valitakse 7. aprilliks välja üleeuroopalise konkursi kolm parimat, keda autasustatakse 3. mail Aachenis Saksamaal. Karl Suure Euroopa noorteauhinda annavad välja Euroopa Parlament ja Aachenis asuv Karl Suure rahvusvahelise auhinna sihtasutus. Auhind antakse noorteprojektidele, mis edendavad mõistmist Euroopas ja rahvusvahelisel tasandil, toetavad Euroopa identiteedi kujunemist ja integratsiooni ning on eeskujuks Euroopas elavatele noortele, tuues konkreetseid näiteid ühtse kogukonnana koos elavatest eurooplastest.

Nimeka tunnustuse puhul kuulutas Delfi uudisteportaali Noortekas „Skype raamatuklubi” nädala tegijaks. Rubriigis kajastatakse tegusid ja inimesi, kes on noorte valdkonnas nädala jooksul millegi märkimisväärsega silma paistnud.

Möödunud aasta detsembris pälvis „Skype raamatuklubi” Tallinna spordi- ja noorsooameti tunnustusauhindade konkursil laste- ja noortesõbraliku teo eriauhinna.

Juba teist hooaega vältav „Skype raamatuklubi” on Skype’i konverentskõne vahendusel viinud kokku noori üle Euroopa, kes kirjanduslike tekstide üle arutledes teineteist paremini tundma õpivad. „Projekti eesmärk on panna noori mõtlema sellele, et meie tõlgendused asjadest ei ole alati ühesed ja võivad oleneda nüanssidest, mille peale kohe ei pruugigi tulla. Teisest kultuuriruumist pärit eakaaslastega ühe lühikese kirjandusliku teksti üle aru pidades võib mõningaid neist nüanssidest paremini mõistma hakata,” ütles projekti algataja ja eestvedaja ja võõrkeelse kirjanduse osakonna juhataja Kristel Palk.

Tallinna keskraamatukogu tänab žüriid ja kõiki projektis osalenud koole ja kirjanikke.

MARI SIEBERK


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!