Tallinna Nõmme gümnaasiumis õpitakse täna rahatarkust

16. märts 2016 Indrek Riigor Tallinna Nõmme gümnaasiumi ajaloo-, ühiskonnaõpetuse ja filosoofiaõpetaja - Kommenteeri artiklit

Täna toimub Tallinna Nõmme gümnaasiumis rahatarkuse päev. Pangaliidu liikmespankade esindajad annavad tunde nii õpilastele, õpetajatele kui ka lapsevanematele. Tegemist on rahatarkuse kuu partnerkooli projektiga, milles pööratakse finantskirjaoskusele esimest korda ühes koolis sellises mahus tähelepanu.

„Lastele räägitakse rahatarkuse alustõdesid ning peetakse loeng investeerimisest. Õpetajatele mõeldud tunnis arutletakse pensioni teemadel ning päeva lõpus toimub noorte rahatarkuse teemal loeng lapsevanematele,” rääkis pangaliidu tegevdirektor Katrin Talihärm. Lisaks korraldatakse abiturientidele loovülesanne, mille eesmärk on koostada realistlik finantsplaan ümbermaailmareisiks vajamineva raha leidmiseks.

Tallinna Nõmme gümnaasiumi ajaloo-, ühiskonnaõpetuse ja filosoofiaõpetaja Indrek Riigori sõnul annab tänapäeva kool küll häid teadmisi, kuid praktilistes oskustes vajavad nii õpilased kui ka õpetajad tuge.

Märtsi jooksul annavad pankade töötajad ligi sajas koolis põhikooli- ja gümnaasiuminoortele rahatarkuse tunde. Viimase viie aastaga on algatuse raames saanud vajalikke teadmisi rahaasjadega toimetulekuks ligi 20 000 noort üle Eesti. Rahatarkuse kuu eesmärk on tähtsustada finantskirjaoskust ja teadvustada arukaid finantskäitumise põhimõtteid.

Ülevaade koolidest, kus rahatarkuse tund läbi viiakse, on kättesaadav siit.


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!