Tallinna raamatumess ootab suuri ja väikesi raamatusõpru!

28. märts 2016 Eesti Rahvusraamatukogu - Kommenteeri artiklit

Rahvusraamatukogus on 7.–9. aprillil Tallinna raamatumess. Üle 30 Eesti tippkirjastuse pakuvad uudiskirjandust ja hea hinnaga raamatuid. Toimub palju üritusi, alates töötubadest, raamatuesitlustest, kohtumistest autoritega kuni teatrietendusteni igas vanuses raamatusõpradele. Kavas on ka põnevad seminarid ja koolitused. Teretulnud on nii eesti kui ka vene keelt valdavad lugejad.
Tänavu keskendub raamatumess varasemast enam lastele, sest pisikestele raamatusõpradele on planeerituid vahvat arendavat tegevust. Ootame lapsi tähemängule koos Nukitsaga, meisterdama kirjatähtedest kolmemõõtmelisi esemeid ja rändama ajaloos illustraator Tiia Metsaga. Lisaks saab kuulata Teoteatri etenduses „Lipp lipi peal” lugusid Noortel on võimalus arendada töötubades loovust ja lugemiskiirust. Lapsevanemad saavad teada, kuidas lapsi mängude kaudu lugema suunata.
Täiskasvanud lugejatel on võimalik kohtuda paljude autoritega. Uusi raamatuid tutvustavad Seppo Zetterberg, Andrei Hvostov, Priit Pärn, Hilda Sabbo, Lia Virkus, Marek Kahro jpt. Koduraamatukogu eest õpetavad hoolitsema rahvusraamatukogu restaureerimiskeskuse spetsialistid. Kirjastajad arutlevad raamatute turustamise teemadel.
Raamatumess toob Eestisse ka kaks rahvusvahelist seminari. Neljapäeval, 7. aprillil avab raamatumessi IV Põhja- ja Baltimaade kirjandusfoorum, mis keskendub nendes riikides tegutsevatele pagulasautoritele ja vähemusrahvustest kirjanikele. Foorumil arutletakse, kuidas kaasata erineva kultuuritaustaga inimesi, kuidas teisi mõista ja end mõistetavaks teha. Kogemusi jagavad eri rahvustest loojad.
Reedel, 8. aprillil ootame kujundusgraafikuid ja kirjahuvilisi tüpograafiaseminarile „KIRJAK 4”. Rikkalikus programmis on loenguid kalligraafiast ja käekirja õpetusest koolides, raamatukujundusest ja disainimõtlemisest, tüpograafiast keskkonnas ja kirillitsast. Esinevad oma ala spetsialistid Põhja- ja Baltimaadest ning Venemaalt.

Tutvu raamatumessi kavaga siin
Mess on avatud Eesti rahvusraamatukogu fuajees 7. ja 8. aprillil kella 10–20 ning 9. aprillil kella 10–17


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!