Tartu ülikool avab IT-magistriõppekava mitteinformaatikutele

24. märts 2016 Virge Tamme Tartu ülikooli pressinõunik - Kommenteeri artiklit

arvutiteaduse instituut avab sel õppeaastal vastuvõtu magistriõppekavale „Infotehnoloogia mitteinformaatikutele”, mille lõpetajad saavad siduda IT-teadmised varasema erialaga ja luua midagi täiesti uut.

Tartu ülikooli arvutiteaduse instituudi juhataja professor Jaak Vilo tõdes, et praegu on IT selgelt kõikide elu- ja ärivaldkondade lahutamatu osa: „Oma valdkonna erialase pädevusega inimesed, kes on omandanud lisaks tugevad teadmised IT-s, aitavad disainida, luua või tellida rakendusi, kus on parimal viisil kaasatud nii rakendusvaldkonna kui ka IT-oskused.”

Õppekava eesmärk on arendada vajalikke teadmisi ja oskusi inimestes, kellel on huvi ja soov töötada IT-valdkonnas või toetada infotehnoloogiliste lahendustega oma olemasolevaid tööülesandeid, kuid varasemad teoreetilised teadmised puuduvad.

Vastuvõtu eeldus on varasem kõrgharidus mõnest muust valdkonnast, millele soovitavalt on järgnenud paariaastane töökogemus. Õppetöö jooksul saab üliõpilane osa erialastest väljakutsetest, mida pakuvad kas IT-ettevõtted või infotehnoloogilisi lahendusi tellivad asutused.

Õppekava programmijuht, hajussüsteemide professor Eero Vainikko sõnas, et õpe uuel infotehnoloogia magistriõppekaval on tugevalt orienteeritud praktilistele oskustele ja suutlikkusele rakendada neid oma igapäevatöös: „Õppimise käigus saab teha praktilisi ülesandeid, nagu kasutajaliideste loomine, multimeedia ja mitmekihiliste veebiinfosüsteemide tegemine.”

Õppekava annab algteadmised programmeerimisest, andmebaasidest, infosüsteemidest, infoturbest ja operatsioonisüsteemidest. On kaks spetsialiseerumismoodulit: saab valida aineid digitaalse ärianalüüsi ja IT-kontekstuaalsete aspektide alammoodulist.

Uue magistriõppekava esimene vastuvõtt toimub 2016. aastal. Õppimine lõppeb magistritöö kaitsmisega ning edukas lõpetaja saab tehnikateaduste magistri kraadi.

Vastuvõtt õppekavale algab 20. juunil. Täiendav info õppekava kodulehelt http://itminf.cs.ut.ee/.


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!