Tartu ülikooli lahtiste uste päeval asutakse otsima maailma muutvaid ideid

21. märts 2016 Virge Tamme Tartu ülikooli pressinõunik - Kommenteeri artiklit

Tartu ülikooli lahtiste uste päev 23. märtsil aitab igal kõrgharidushuvilisel õppekava valikul selgemaid sihte seada. Õppekavade mess, infotund, arvukad töötoad ja ekskursioonid on iga aastal Baltimaade parimasse ülikooli toonud pea tuhatkond huvilist. Ka sel aastal toovad nad Tartusse tasuta bussid üle Eesti. Avapaugu saab uus ideekonkurss „Võime muuta maailma”, mille avab õppeprorektor Mart Noorma.

Lahtiste uste päev algab kell 10 ülikooli peahoone aulas erialasid, instituute ja üliõpilaselu tutvustava infomessiga. Kell 11 on kõik oodatud Jakobi 2 ringauditooriumisse, kus tulevasi sisseastujaid tervitab õppeprorektor Mart Noorma ja teeb avalikuks ideekonkursi, kuhu on oodatud osalema kõik uuenduslike ja maailma muutvate ideedega noored üle Eesti.

Räägitakse karjäärivalikutest ja 2016. aasta sisseastumisest. Tudengielust kõneleb ettekandes „Bioloogina suurtel lavadel ehk minu uus elu Tartus” bioloogia eriala üliõpilane Nils Joonas Kristian Saar.

Töötubades saab maitsta eri religioonide toite ja tutvuda moodsa aparatuuriga, mida kasutavad oma igapäevatöös arheoloogid. Garage48 HUBis tutvustavad turundajad, mis on neuromaagia. Haridusteadlastega saab harjutada esinemisoskust, simulatsiooni ja mudeldusmängu. Proviisorid näitavad, kuidas valmib tablett. Looduse ja täppisteaduste töötubades saab kätt proovida linnaplaneerimisel, lahata hiiri, hinnata eluviise koljude alusel ja programmeerida. Arvutiteaduse instituudis saab tutvuda IT-ettevõtete sisustatud uute ruumide ja äsja avatud asjade interneti laboriga.Registreeru töötubadesse ja loengutesse ut.ee/tu-lahtiste-uste-paev.

Taisto ja Swedbanki abil saavad kõik huvilised tulla Tartu kõrgkoolide lahtiste uste päevale tasuta eribussidega üle Eesti. Tartusse tulevad bussid Tallinnast, Narvast, Jõhvist, Sillamäelt, Pärnust, Viljandist, Võrust, Valgast, Otepäält, Paidest, Põltsamaalt ja Koselt. Registreeru bussile ut.ee/buss.

23. märtsil toimuvad lahtiste uste päevad korraga viies Tartu kõrgkoolis: Tartu ülikoolis, Eesti maaülikoolis, Eesti lennuakadeemias, Tartu kõrgemas kunstikoolis ja Tartu tervishoiu kõrgkoolis.


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!