Tartu ülikooli Narva kolledž tähistab emakeelepäeva

10. märts 2016 TÜ Narva kolledž - Kommenteeri artiklit

11.‒15. märtsini toimub TÜ Narva kolledžis mitu põnevat emakeelepäevale pühendatud üritust, kuhu on oodatud koolilapsed, tudengid ja kõik teised huvilised.

Reedel, 11. märtsil toimub kogemuste vahetamise seminar eesti keele kui teise keele õpetajatele ning tutvustatakse uusi „Tere” sarja eesti keele õpikuid. Päeva teises pooles toimub „Hansenist Tammsaareni” võistulugemise teine Ida-Virumaa voor, mille eesmärk on populariseerida A. H. Tammsaare loomingut, anda õpilastele esinemis- ja võistlemisvõimalusi ning arendada nende lugemis- ja etlemisoskust.

Esmaspäeval, 14. märtsil alustame emakeelepäeva tähistamist kell 10.30 Vikerraadio e-etteütluse kirjutamisega, millele järgneb ühine arutelu. Loenguga „Eesti keele uurimisest kaasajal” esineb TÜ Narva kolledži eesti keele lektoraadi juhataja ja eesti keele dotsent Mart Rannut.

Teisipäeval, 15. märtsil panevad traditsioonilisel TÜ Narva kolledži spontaanse kõne võistlusel oma oskused proovile Ida-Virumaa 10.‒12. klassi õpilased. Osalejatel puudub ettevalmistusaeg ning esinemise teema saavad nad teada vahetult enne kõnelemist. Kõne pikkus on maksimaalselt kolm minutit ning kõik teemad on seotus eesti keele ja kultuuriga.

Emakeelpäeva puhul toimub TÜ Narva kolledžis teisigi põnevaid üritusi. Näiteks Eesti kunstiakadeemia professori ja kultuuriajaloo doktori David Vseviovi eestikeelne loeng teemal „Kuidas mõista ajalugu?” ja Tallinna Linnateatri muusikaala juhataja Riina Roose töötoad.

Ürituste täpne ajakava on TÜ Narva kolledži kodulehel www.narva.ut.ee/et/kolledzist/emakeelepaev.

 


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!