TTÜ avatud uste päev 22. märtsil: töötubadesse registreerimine algas täna

18. märts 2016 Krõõt Nõges TTÜ pressiesindaja - Kommenteeri artiklit

Täna kell 12 algas registreerimine töötubadesse, mis toimuvad Tallinna tehnikaülikooli avatud uste päeval. Avatud uste päeval toimub 60 töötuba, erialade mess, avatud loengud ja ekskursioonid instituutidesse, raamatukogusse ning üliõpilaskodusse. Avatud uste päev on unikaalne võimalus tutvuda Eesti ainsa tehnoloogiaülikooli ülikoolieluga. Päev algab kell 10 ning kestab kella 17-ni.

Registreerida saab aadressil aup.ttu.ee.

Avatud uste päeval saab ventilatsioonilaboris teha tossuteste, lennutada droone, luua mobiilimängu, tuvastada tekstiilikiude ning konstrueerida seelikut. Samuti arutletakse, mida tähendab valimisea langetamine 16. eluaastale. TTÜ mereakadeemia simulaatorikeskuses saab ise laeva juhtida kas Rotterdami sadamas või Brasiilia rannikul. Tudengimajas on uksed avanud üliõpilaste kultuuri- ja spordiorganisatsioonid.

Venekeelses töötoas saab analüüsida vee kvaliteeti ja hinnata jõevee potentsiaali näiteks hüdroenergia tootmiseks.

Avatud uste päeva avatud loengud on geneetikast, immunoloogiast, lineaaralgebrast ning investeerimisest ja säästmisest.

Avatud uste päeval tutvustatakse tehnikaülikooli rakenduskõrgharidus-, bakalaureuse- ja integreeritud õppe erialasid, mida on kokku 50. Millised on sisseastumistingimused? Kes saavad eritingimustel ülikooli sisse astuda? Mida tähendab akadeemiline elu tehnikaülikoolis? Milliseid stipendiumid on tudengitele kättesaadavad? Milline on TTÜ linnak? Millised on ülikooli üliõpilaskodud ning palju neis elamine maksab? Kuidas veeta vaba aega? Mis ametikohad ootavad TTÜ vilistlasi? Avatud uste päeval saab näha ka paiku, mis tavapäraselt on suletud – näiteks ühiselamutuba. Tehnikaülikoolis on mugav liikuda ka liikumispuudega inimestel.

Tehnikaülikool ootab huvilisi kõikjalt Eestist. Tasuta bussid Narvast, Tartust, Viljandist ja Pärnust toovad huvilised TTÜ linnakusse Mustamäel (ja viivad tagasi), bussidele saab registreerida www.ttu.ee/aup.

Buss Narvast Tallinnasse teeb peatuse Sillamäel, Jõhvis, Kohtla-Järvel ja Rakveres. Tartu buss peatub ka Puhu-Ristil, Viljandi buss Raplas ja Pärnu buss Märjamaal.

 

 

 


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!