Tulekul hõimuklubi ja udmurdi õhtu

28. märts 2016 Fenno-Ugria asutus - Kommenteeri artiklit

Kolmapäeval, 30. märtsil toimub kell 17 Eesti Keele Instituudi suures saalis (Roosikrantsi 6) hõimuklubi „Sõna sõuab üle vee”.

Keeleteadlane Vilja Oja tutvustab läänemeresoome keeleatlase ”Atlas Linguarum Fennicarum” väärtuslikke murdekaarte, millel näeme kõigi läänemeresoome keelte (soome, eesti, karjala, isuri, vadja, vepsa, liivi) murdesõnavara. Keeles kajastub kõik inimeste elukeskkonnaga seotu. Sõnu kõrvutades saame andmeid kõnelejate ajaloolise, kultuuriloolise, etnilise ja geograafilise tausta kohta.

Samal õhtul kell 19 toimub Kloostri Aidas (Vene 14) udmurdi õhtu „Eluring” kus esineb udmurdi trio Ošmeso šajer (Allikate maa) – kõlavad traditsioonilised rahvalaulud, tutvustatakse udmurdi traditsioone, mänge ja tantse. Õhtu lõpeb tantsutoaga. Sissepääsuks vabatahtlik annetus, mis läheb muusikute toetuseks.

Kõik huvilised on oodatud ja üritusest osavõtt on prii!


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!