Tulekul hõimuklubi ja udmurdi õhtu

28. märts 2016 Fenno-Ugria asutus - Tulekul hõimuklubi ja udmurdi õhtu kommenteerimine on välja lülitatud

Kolmapäeval, 30. märtsil toimub kell 17 Eesti Keele Instituudi suures saalis (Roosikrantsi 6) hõimuklubi „Sõna sõuab üle vee”.

Keeleteadlane Vilja Oja tutvustab läänemeresoome keeleatlase ”Atlas Linguarum Fennicarum” väärtuslikke murdekaarte, millel näeme kõigi läänemeresoome keelte (soome, eesti, karjala, isuri, vadja, vepsa, liivi) murdesõnavara. Keeles kajastub kõik inimeste elukeskkonnaga seotu. Sõnu kõrvutades saame andmeid kõnelejate ajaloolise, kultuuriloolise, etnilise ja geograafilise tausta kohta.

Samal õhtul kell 19 toimub Kloostri Aidas (Vene 14) udmurdi õhtu „Eluring” kus esineb udmurdi trio Ošmeso šajer (Allikate maa) – kõlavad traditsioonilised rahvalaulud, tutvustatakse udmurdi traditsioone, mänge ja tantse. Õhtu lõpeb tantsutoaga. Sissepääsuks vabatahtlik annetus, mis läheb muusikute toetuseks.

Kõik huvilised on oodatud ja üritusest osavõtt on prii!