Uute tantsude konkurss andis uut põnevat repertuaari

28. märts 2016 Ülle Feršel - Kommenteeri artiklit

Pühapäeval, 27. märtsil Salme kultuurikeskuses toimunud uute tantsude konkursi lõppvoorus oli palju eriilmelisi tantse, millest parimaid tunnustati. Tantse hindas žürii koosseisus Mall Noormets, Ilma Adamson, Agne Kurrikoff-Herman, Maido Saar ja Renee Nõmmik.

Memmede rühmaliigi arvestuses võitis I koha tants „Hoitminõ”, autor Andre Laine, järgnes „Meie memmede kaerajaan”, autor Marju Rämmer.

Naisrühmade arvestuses sai I koha „Merede süles”, autor Helgi Taelma, ja II koha tants „Nõianeitsi”, autor Maris Toomel.

Meeste tantsudest sai I koha Vaike Rajaste „Kiiksuga”, järgnesid „Oleks”, autor Jane Kiristaja ning „Verevennad”, autor Rauno Zubko.

Segarühmade arvestuses tunnistati I koha vääriliseks kaks tantsu: „Laastud lendavad”, autor Ene Jakobson, ja „Lätsi sanna”, autor Kätrin Järvis. II koha saavutas Ene Jakobsoni „Oh keeruta” ning III koha Vaike Rajaste „Tantsulaul”.

Segarühmade arvestuses anti välja kolm eripreemiat. Nauditavalt läbi komponeeritud loo ja stiilipuhta esituse eest märgiti ära „Sadama tuled”, autor Aire Toms. Geomeetrilise ruumivallutuse eest sai tunnustuse „Viis tantsu”, autor Kristiina Siig. Julge ja fantaasiarikka labajala harjutamise eest tõsteti esile „Harjutus labajalale”, autor Elo Unt.

Žürii esimehe Mall Noormetsa sõnul oli nauditavaid leide ja mõtteid, edaspidi ootaks veelgi huvitavamaid tantsuvõtteid ja leidlikke lähenemisnurki. „Žürii arutelust jäid kõlama mõned tähelepanekud ja tulevikku suunatud soovitused: komistuskiviks said „tsitaadid” teistest autoritantsudest, muusikavalik tuleks tõsisemalt läbi mõelda – et see oleks paraja pikkusega, oma ja läbini eestimaine, ning jälgida tuleb kindlasti sobivust antud rühmaliigile,” sõnas Mall Noormets.

Uute tantsude konkursi korraldas Eesti rahvatantsu ja rahvamuusika selts. Konkursi toimumist toetas Eesti kultuurkapital.

 


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!