Vene keele (emakeelena) olümpiaad kinnitas noorte huvi klassikalise kirjanduse vastu

9. märts 2016 Virge Tamme Tartu ülikooli pressinõunik - Kommenteeri artiklit

7. märtsil toimus Tartu ülikooli vene kirjanduse õppetooli juures vene keele (emakeelena) olümpiaadi lõppvoor. Olümpiaadi esikolmiku moodustasid Sofia Senitšenkova Narva Soldino gümnaasiumist, Nadežda Portjanko Narva keelelütseumist ja Jelizaveta Beresneva Tallinn Linnamäe Vene lütseumist.

Võistlusele oli kutsutud 26 õpilast eelvooru tulemuste põhjal. Olümpiaaditööna analüüsisid õpilased luule- ja proosatekste ning lahendasid testi.

Tänavune olümpiaad oli pühendatud tuntud vene luuletajate Fjodor Tjuttševi, Afanassi Feti, ja Nikolai Nekrassovi armastuslüürikale. Põhiline ülesanne teksti analüüsi juures oli autori ning luuletuse peategelase teineteisest eristamine, ka luuletuse biograafilise kihistuse väljatoomine.

„Oli väga huvitavaid ning andekaid töid, nagu alati, mõned neist oleksid võinud konkureerida isegi professionaalsete kirjandusteadlaste uurimustega,” sõnas žürii esimees, Tartu ülikooli vene kirjanduse vanemteadur Lea Pild.

Olümpiaadi tulemused leiab lehelt Tartu ülikooli teaduskooli kodulehelt.

Pärast olümpiaaditööd kohtusid õpilased Tartu ülikooli kohvikus slavistika osakonna õppejõudude ning doktorantidega. Lea Pildi sõnul olid õpilased agarad küsimusi küsima, sh kirjandusega seotuid. „Mõte sellest, et noori ei huvita enam klassikaline ilukirjandus, on müüt,” ütles Pild.

Vene keele olümpiaadi läbiviimist toetasid haridus- ja teadusministeerium ja Tartu ülikool. Olümpiaadi korraldas TÜ teaduskool.

VIRGE TAMME

 


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!