Viimsi valla asutatud president Lennart Meri stipendiumi sai doktorant Kristiine Kikas

30. märts 2016 Liia Ringo Viimsi vallavalitsuse kommunikatsiooni- ja arendusjuht - Kommenteeri artiklit

President Lennart Meri 87. sünniaastapäeva tähistamise mälestuskontserdil Viimsi Püha Jaakobi kirikus anti üle president Lennart Meri stipendium. Viimsi valla asutatud stipendiumi pälvis Tallinna ülikooli humanitaarteaduste instituudi võrdleva kirjandusteaduse ja kultuurisemiootika eriala kultuuride uuringute doktorant Kristiine Kikas.

Komisjon koosseisus Viimsi vallavanem Alvar Ild komisjoni esimehena, perekond Lennart Meri esindaja Mart Meri, Tallinna ülikooli humanitaarteaduste instituudi direktor Tõnu Viik, Tartu ülikooli kunstiajaloo professor Juhan Maiste ja ajakirja Vikerkaar peatoimetaja Märt Väljataga otsustas määrata preemia suurusega 2500 eurot Kristiine Kikasele magistritöö „Taju John Burnside’i luules” eest (kaitstud 2015, juhendaja Tallinna ülikooli germaani-romaani keelte ja kultuuride instituudi lektor Miriam McIlfatrick-Ksenofontov).

Tunnustuse saanud magistritöös uuritakse tänapäeva Šoti tuntud kirjaniku ja ülikooli õppejõu elu ja loomingut vaatenurgast, miks mõni luuletus, värss, kujund, paarisõnaline fraas mõjub meile väga innustavalt ja miks mõni rida jätab meid ükskõikseks. Mahukas 67 leheküljeline lõputöö oli koostatud inglise keeles.

Pärast mälestusaktust ja stipendiumi üleandmist ning ansambli Jäääär kontserti avati Rannarahva muuseumis näitus „Piirideta meri”, mis jääb külastajatele avatuks novembrikuuni.

Lennart Meri stipendium kuulutatakse president Lennart Meri mälestuskontserdil välja alates 2012. aastast. Stipendiumi eesmärk on jäädvustada president Meri pärandit ning innustada ja toetada hariduse omandamisel kõrgkoolis humanitaarvaldkonnas õppivat üliõpilast või magistrikraadi omandanud noort, kes on pärit Viimsist või seotud Viimsiga.

 


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!