16 õppeasutuse juhti hakkavad mentoriteks

22. apr. 2016 Marit Valge HTM-i kommunikatsiooniosakonna konsultant - Kommenteeri artiklit

Haridus- ja teadusministeerium koos sihtasutusega Innove valis teist korda välja kogenud õppeasutuste juhid, kellest saavad alustavate ametikaaslaste mentorid. Arenguprogrammi valiti 16 osalejat kokku 31 kogenud koolijuhi hulgast.
Programmis osalevad õppeasutuse juhid läbivad kevade ja suve jooksul väljaõppe ning asuvad sügisel juhendama alustavaid koolijuhte ehk mentee’sid. Väljaõppe jooksul saavad mentorid lihvida oma juhendamisoskusi, õppida ja harjutada selleks vajalikku tehnikat ning ise seeläbi juhina kasvada.
Mentorid juhendavad mentee’sid aasta jooksul, jäädes Eesti haridussüsteemi koolijuhtide mentoritena ka edaspidi.

Igal aastal asub direktori ametisse ligi paarkümmend uut inimest üle Eesti ning liitutakse ka väljastpoolt haridussektorit.


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!