35 aastat bussisõite

15. apr. 2016 Meeli Parijõgi toimetaja - Kommenteeri artiklit
Grand prix’ pälvis Tartu Waldorfi gümnaasiumi lavastus „Ülikond”. Foto: Janar Märjama / Eesti kooliteater

Grand prix’ pälvis Tartu Waldorfi gümnaasiumi lavastus „Ülikond”. Foto: Janar Märjama / Eesti kooliteater

Rakvere teatrimajas kohtus 8.–10. aprillini Eesti kooliteatrite paremik. Peeti 35. vabariiklikku kooliteatrite festivali pealkirjaga „35 aastat bussisõite” – kooliteatrite festivali juurde kuulub ju alati ka bussisõit. Festival toimub pea igal aastal eri linnas. Kuna esimene neist korraldati Rakveres, on tavaks, et gümnaasiumiastme festival peetakse iga viie aasta järel seal, festivali sünnilinnas. Tänavuse festivali korraldasid Rakvere kooliteatrid ja Eesti harrastusteatrite liit. Kolme päeva jooksul astus publiku ja žürii ette 16 truppi.

Grand prix’ pälvis Tartu Waldorfi gümnaasiumi lavastus „Ülikond”. Kolm laureaaditiitlit läksid Rakvere gümnaasiumi Teatriansamblile lavastuse „Naabrivalve” eest, Jõgeva kooliteatrile Liblikapüüdja lavastuse „Viimne romantik” eest ning Läänemaa ühisgümnaasiumi muusikalitrupile lavastuse „Valeühendus” eest.

Parima juhendaja preemia sai Eva Kalbus Tallinna 32. keskkoolist. Parim naisnäitleja oli Teele Tilts Saaremaa ühisgümnaasiumi trupist Krevera, parim meesnäitleja Robin Täpp Rakvere reaalgümnaasiumi Karla 10. klassi trupist, parim kõrvalosatäitja Katariina Škulinski Rakvere reaalgümnaasiumi Karla 10. klassi trupist ja Joosep Pajus Viimsi kooliteatrist Eksperiment. Baltoscandali eripreemia läks Tallinna 32. keskkooli lavastusele „T. oli siin”.

Žüriisse kuulusid NO99 näitleja ja lavastaja Eva Koldits, Rakvere teatri näitleja Anneli Rahkema, teatriõpetaja Maret Oomer, lavakõne õpetaja Toomas Lõhmuste, Teater. Muusika. Kino peatoimetaja Madis Kolk ning sekretärina Rakvere teatri dramaturg Triinu Sikk.

Kooliteatrite festival toimub taas aasta pärast, siis juba Tallinnas.


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!