AHHAA avab tulevikulasteaedade näituse

20. apr. 2016 Mathis Bogens AHHAA kommunikatsioonijuht - Kommenteeri artiklit

Täna, kell 16 avatakse teaduskeskuse AHHAA fuajees Eesti arhitektide liidu aastanäitus „Mängiv inimene. Kaheksa visiooni lasteaedade arhitektuurist”.

„Näituse eesmärk on panna arhitekte kaasa mõtlema lastele loodava keskkonna teemal ning luua oma nägemus sellest, milline on lapse jaoks põnev, hariv ja hea ruum,” ütles teaduskeskuse AHHAA juhatuse liige Andres Juur.

Iga näitusel esitatud projekt on omanäoline ja fantaasiaküllane. Samas ei tähenda lennukad visioonid midagi ulmelist ja teostamatut: vestluses lasteaiaõpetajaga selgus, et kõik näitusel esindatud ideed on kasutatavad.

„Kui kavandite autorid näevad, milliseid mõtteid maketid keskuse väikestes külastajates tekitavad, aitab see neil häid ideid veelgi paremaks teha,” lisas Juur.

Oma visiooni tulevikulasteaiast on loonud kaheksa meeskonda: Hanno Grossschmidt, Mark Grimitliht, Tomomi Hayashi (HGA), Mirko Traks, Henn Runnel, Karin Bachmann (KINO Maastikuarhitektid), Mari Rass, Larissa Kondina, Ott Alver, Alvin Järving, Kaidi Põder (Arhitekt Must), Maarja Kask, Ralf Lõoke, Helin Kukk (SALTO), Vahur Sova, Andres Kull (Teigar Sova Arhitektid), Margit Argus, Margit Aule, Mae Köömnemägi, Liisa Valdmann (KAOS Arhitektid), Joel Kopli, Koit Ojaliiv, Juhan Rohtla, Eik Hermann (KUU Arhitektid), Katrin Koov, Kalle Komissarov, Eve Komp ja Grete Veskiväli.

Näitus jääb AHHAA-sse 8. maini.

 

 

 

 


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!