Arvutimängu loomine kiirtempos ehk Ludum Dare

12. apr. 2016 Raul Kübarsepp - Kommenteeri artiklit

Tartus tegutsev mängude arendamise klubi APT Game Generator korraldab mitmepäevalisi üritusi, et populariseerida arvutimängude loomist ning organiseerida koostööd eri erialade vahel: informaatika, 3D-modelleerimine, mängudisain, illustratsioon, meedia jne.

Üritused on võistluste formaadis ning võimalusel seotud samal ajal toimuva ülemaailmse võistlusega, nagu näiteks Global Game Jam, Ludum Dare vms.

Mitmeliikmelised meeskonnad valmistavad ürituse lõpuks prototüüptootena arvutimängu.

Sel nädalavahetusel, 15.–18. aprillini toimub “Ludum Dare 35”, mis on maailma suurim mänguarendajate võistlus kiirtempos mängude loomisel, sellest võtavad igal aastal osa kümned tuhanded mänguarendajad. Mitmed Ludum Dare’i ajal tehtud prototüübid on saanud edukateks toodeteks.

Eesti mängutegijad saavad sellel nelja päeva pikkusel üritusel osaleda Tartu kunstikooli 3D-eriala õpperuumides Aparaaditehases Kastani t 42.

Oodatud on eri erialade tudengid, keskkooliõpilased ja teised mängude tegemise huvilised.

Täpsem teave Facebooki ürituse lehelt „Ludum Dare 35”.

Osavõtjaid juhendatakse muu hulgas eri valdkondade (programmeerimine, mängudisain, kunst, modelleerimine, meeskonnatöö) alal ja nad saavad professionaalset tagasisidet oma ala spetsialistidelt.

 

 


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!