Avatakse Tartu noore kunsti oksjoni näitus

25. apr. 2016 Liina Raus - Kommenteeri artiklit

28. aprillist 17. maini on Tartu loomemajanduskeskuses (Kalevi 13 ja 17) avatud Tartu noore kunsti oksjoni näitus, kus esitletakse 81 teost 72 noorelt kunstnikult. Tartu noore kunsti oksjon toimub 18. mail loomemajanduskeskuses ja Osta.ee-s.
14. Tartu noore kunsti oksjonile esitati sel aastal rekordarv teoseid – enam kui 350. Oksjoni projektijuhi Liina Rausi sõnul tuleb seekordne Tartu noore kunsti oksjon väga huvitav: „Oksjonile tuleb suur valik häid teoseid nii täiesti uutelt noortelt kunstnikelt kui ka juba tuntud tegijatelt. Alghindadel on tublisti kasvupotentsiaali, mis peaks tekitama oksjonile kohast hasarti.”
Oksjonitööde veebikataloog www.noorkunst.ee ja Osta.ee oksjonid avatakse 1. mail.  Osta.ee-s saab kõikidele töödele pakkumisi teha 1. maist. Veebikataloog sisaldab lisaks teoste reprodele ka Andres Keili lavastatud videosid, kus kunstiteoseid ja kunstnikke tutvustavad kunstiteadlased Indrek Grigor, Kadri Piirimäe ja Brita Arnover.
Oksjonitöid tutvustav näitus on Tartu loomemajanduskeskuse kahes hoones avatud 28. aprillist 17. maini. Kalevi 13 majas eksponeeritakse teoseid nr 1–56, mis lähevad enampakkumisele ka oksjonisaalis. Näitus on avatud E–L kl 11–21. Kalevi 17 hoones eksponeeritakse töid nr 57–81 ja näitus on avatud E–R kl 9–18. Näituse kujundajad on Kristjan Nagla ja Kaisa Reimand.
Tartu noore kunsti oksjon toimub Tartu Loomemajanduskeskuse algatusel igal kevadel ja sügisel juba alates 2009. aastast. See on ainulaadne just noorte kunstnike loomingu müügile ja tutvustamisele pühendunud kunstioksjon Eestis, mille eesmärk on pakkuda põnevat ja head kunsti nii algajale kunstiostjale kui ka pühendunud kollektsionäärile.
Vt www.noorkunst.ee ja www.facebook.com/noorkunst

 

 


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!