Baltikumi suurim teadusfestival tuleb taas

18. apr. 2016 Annika Vesselov teadlaste öö festivali korraldaja - Kommenteeri artiklit

26.–30. septembrini toimub järjekorras 11. teadlaste öö, mille teema on tänavu teadus ja ulme. Alates sellest nädalast otsitakse festivalile kaaskorraldajaid üle terve Eesti.

Festivali ühe peakorraldaja Annika Vesselovi sõnul proovitakse tänavu laieneda lisaks suurematele linnadele ja maakonnakeskustele ka väiksematesse asulatesse ning koolidesse, kuhu taolised sündmused enamasti ei jõua.

Kaaskorraldaja Riina Nõupuu märkis, et tänavuse festivali peateema keskendub teaduse kiirele arengule, tulevikule ja teadussaavutuste n-ö ulmelistele mõõtmetele. Käsitlemata ei jää ka vandenõuteooriad ja müüdid.

„Ootame kandideerima muuseumeid, ettevõtteid, koole ja eraisikuid. Ühesõnaga kõiki, keda antud temaatika huvitab ja kõnetab või kelle tegevusvaldkonnaga see kattub. Kandideerimistähtaeg on 18. mai,” lisas ta.

Septembris aset leidev teadlaste öö festival on ainus üle-eestiline teadusfestival ja ühtlasi kõige pikema traditsiooniga teadussündmus terves Baltikumis. Mullu toimus festivali raames 400 teadussündmust ligi 40 paigas üle terve Eesti, millest kokku võttis osa rohkem kui 50 000 inimest.

 

 

 


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!