Bioanalüütikud räägivad inimesest kui loomaaiast

13. apr. 2016 Ruth Pihle Tartu tervishoiu kõrgkooli turundusspetsialist - Kommenteeri artiklit

14. aprillil saavad pealinna poolsada gümnasisti osaleda bioanalüütikute päeva tähistamisel Põhja-Eesti regionaalhaiglas, kus Tartu tervishoiu kõrgkooli õppejõud annavad loengu teemal „Inimene kui loomaaed” − tutvustakse ,,loomi” ja „loomakesi”, kes kohe kindlasti peavad ja kes kohe kindlasti ei tohiks inimkehal elada. Pärast seda on võimalik tutvuda Põhja-Eesti regionaalhaigla laboritega ja osaleda sealsetes töötubades.

15. aprillil on kõik oodatud Tartu tervishoiu kõrgkooli (Nooruse 5), kus lisaks samateemalisele loengule ja laborite tutvustamisele korraldatakse võistlus „Labor otsib superstaari”, kus selgub seitsmevõistluses linna täpseim käsi ja teravaim silm laboritööks. Vanusepiirangut pole – kõik on oodatud!

Tartu tervishoiu kõrgkooli turundusspetsialist Ruth Pihle märkis, et bioanalüütikute päeva tavapärasest suurejoonelisem tähistamine märgib ühtlasi kõrgkooli 205. sünnipäeva aastat. „Päeva eesmärk on avada uks laborimaailma, et rääkida silmale nähtamatust lihtsas keeles ja rikastada meid teadmistega mikroorganismidest, kes peavad ja kes ei tohiks inimesega koos elada,” lisas ta.

Põhja-Eesti regionaalhaigla labori juhtiv bioanalüütik Jane Kurm loodab, et noortes tekib huvi niivõrd huvitava eriala vastu, mis võimaldab inimorganismi molekuli tasandini uurida.

Täpsem informatsioon www.nooruse.ee/bioanaluutikutepaev.

 


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!