Diplomaatiline kevadkontsert, valged ööd ja suvised mõisad

8. apr. 2016 Mail Sildos - Kommenteeri artiklit
Foto: Corelli

Kontserdi esiettekanne Kõue mõisas. Foto: Corelli

 

Diplomaatiline kevadkontsert

16. aprillil osaleb barokkansambel Corelli Consort klavessiinifestivali avakontserdil „Kellukalised”. Kultuurikatlas saab lisaks Mirjam Tally, Kristjan Kõrveri ja Tõnu Kõrvitsa loomingule kuulda hiljuti meie hulgast lahkunud Anti Marguste teoste esiettekandeid ja Rein Rannapi eelmisel suvel lausa hitiks tõusnud klavessiinikontserti. Maikuu toob aga kaasa väga erilise diplomaatilise kevadkontserdi, millega Flandria valitsus tähistab diplomaatiliste suhete juubelit Balti riikidega.

11. mai õhtul saab Rootsi-Mihkli kirikus nautida väga omapärast Belgia ansamblit Revue Blanche, kuhu kuuluvad Lore Binon (sopran), Anouk Sturtewagen (harf), Kris Hellemans (vioola), Caroline Peeters (flööt). Ettekandele tuleb kaunis kava eri rahvuste muusikast põnevale koosseisule – Debussy, Ravel, Granados jt, eesti ja belgia heliloojad.

Valged ööd ja valguse palsam

Kontserdisari „Mõisaromantika” toob valgetel suveõhtutel kaunitesse mõisatesse suurepärased muusikud Robert Jürjendali ja Madis Metsamardi. Kontserdid „Valguse palsam” toimuvad 18. ja 19. juunil Alatskivi lossis ja Vasalemma mõisas. Robert Jürjendal on helilooja ja kitarrist, kelle minimalistliku muusika vaimsed hoovused vaimustavad nii publikut kui ka muusikuid. Muusiku seekordne kava „Valguse palsam” hõlmab muusikat tema sooloalbumitelt „Rõõmu allikas”, „Valguse palsam” ja „Rännak rõõmu allikale”, samuti kuuleb kontserdil Jürjendali muusikat dokumentaalfilmidele „Inimese mõõt” ning „Hoidmise vägi”. Kontserdil teeb kaasa löökpillimängija Madis Metsamart, kellega koos on Jürjendal osalenud Tõnis Mägi projektis „Tarkus”, samuti mängis Metsamart külalismuusikuna plaadil „Rõõmu allikas”.

18 aastat mõisamuusikat ja metseenlust Maarjamaal

Corelli Music on üks tuntumaid heategevusega tegelevaid kontserdikorraldajaid. Pikima ajalooga sari „Eesti mõisad” on unikaalne kultuurinähtus, milles romantiline mõisaelamus, ajalugu ja arhitektuuripärlid on ühendatud mõisate kuld­ajastu kauni muusika ja metseenlusega. Barokkansambel Corelli Consort mängib säravaid barokkmuusika pärleid ajastu pillidel, samamoodi võis see muusika kõlada ammustel aegadel mõisate ballisaalides. Mõisate ajalugu ja arhitektuuri tutvustab igas mõisas oma tuntud muhedal moel kunstiajaloolane Jüri Kuuskemaa, metseenlus toetab väikese erakooli, Kohila mõisakooli maja remondifondi.

Kontserdid sarjas „Eesti mõisad 2016” on tulemas 28.–31. juulini Harjumaal Kostivere, Pärnumaal Voltveti/Tihemetsa, Võrumaal Sänna ja Raplamaal Kohila mõisas. Algus on kõikjal kell 18, lõppkontsert Kohila mõisas algab kell 16 ning on piletiteta, sissepääs vaba annetusega.

 


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!