Eesti keele võõrkeelena olümpiaadil uuriti omadussõnu

4. apr. 2016 Virge Tamme Tartu ülikooli pressinõunik - Kommenteeri artiklit

28. märtsil toimus Tartus eesti keele võõrkeelena olümpiaadi lõppvoor „Omadussõna eesti keeles”, kuhu oli kutsutud 39 õpilast. Parimateks tunnistati Jõhvi gümnaasiumi ja Tallinna humanitaargümnaasiumi õpilased.

Lõppvoor algas suulise osaga, milles osalejad pidid kasutama etteantud omadussõnu inimese kirjeldamiseks ning põhjendama, miks mõned omadussõnad inimese kirjeldamiseks ei sobi.

Kirjaliku osa ülesannete lahendamisel pidid õpilased näitama oma keelelist taipu, sõnavara rikkust ja keele struktuuri tundmist, kõik ülesanded olid seotud omadussõnadega.

9.–10. klassi õpilaste arvestuses saavutas esimese koha Jõhvi gümnaasiumi õpilane Darja Predbannikova, 11.–12. klassi arvestuse parim ning ühtlasi olümpiaadi üldvõitja oli Artur Bozikjan Tallinna humanitaargümnaasiumist.

Täielikud tulemused leiab TÜ teaduskooli lehelt http://www.teaduskool.ut.ee/et/olumpiaadid/eesti-keel-voorkeelena.


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!