Eesti lastekirjanduse keskuse ja lastekaitse liidu suvelaager VASS ehk Väikeste Autorite Salaselts

8. apr. 2016 Anneli Kengsepp - Kommenteeri artiklit

1 (34)Eesti lastekirjanduse keskus ja lastekaitse liit korraldavad 22.–27. augustini Pivarootsis 9–13-aastastele lastele loovuslaagri nimega VASS ehk Väikeste Autorite Salaselts. VAS­S-i kuue laagripäeva tegevus keerleb lugude loomise ja kirjanduse ümber ning seda mõnusas suvises võtmes.

Iga laagripäev on sisustatud vahvate päevateemadega.

  • Terepäeval tutvume laagrialaga ja saame omavahel tuttavaks mängude abil.
  • Loovkirjutamise päeval katsetame lastekirjanik Kätlin Vainola juhendamisel oma mõtete kirjapanekut ja loovkirjutamist. Ideid ammutame kaunist Pivarootsi loodusest, merest ja metsast, päikesest ja tuulest.
  • Spordipäeval teeme tutvust jalgpalli ja maratonijooksuga ning mängime koos lastekrimkade autori Mika Keräneni ja luuletaja Contraga jalkat.
  • Kunstipäeval tulevad külla illustraatorid Kertu Sillaste ja Tiia Mets, kes aitavad lugusid ja oma ideid kunstis väljendada.
  • Folgipäeval loome Triinu Tauliga tänapäevaseid regilaule ja teeme ise muusikat.
  • Laager lõpeb tordipäevaga.

Iga päev on laagris oluline osa looduses liikumisel ning harival ja põneval mängul, üheskoos otsime aardeid ja tegutseme detektiividena. Ühel päeval oleme ka alpinistid ronimisseinal. Iga laagripäev lõpeb õhtuse üritusega, mille korraldavad kasvatajate juhendamisel laagrilised ise.

VASS-i suvelaager arendab laste loovust ja annab uusi kogemusi, julgustab end sõnaliselt väljendama, rikastab keelekasutust ja kujutlusvõimet. Samuti edendab loovuslaager laste sotsiaalseid oskusi, võimaldades kohtuda sarnaste huvidega kaaslastega ja arendades koostööd. Kohtumine loovisikutega ja nendega koos tegutsemine avardab laste kultuurilist maailmapilti ja inspireerib ka ise looma.

Pivarootsi õppe- ja puhkekeskus asub Lõuna-Läänemaal Hanila valla lõunapiiril Pivarootsi külas, kadakate ja mändide vahel kaunis mereäärses kohas. Laagrialal asub kiviaed, mis on ühtlasi Lääne- ja Pärnumaa piiriks.

Laagri maksumus osalejale on 160 eurot.

Loovuslaager annab kuhjaga uusi oskusi, loomisrõõmu ning toredaid sõpru.
Ootame lapsi VASS-i liikmeks!

Lisainfo ja registreerumine www.­lastelaagrid.eu.


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!