Eesti õpilasesinduste liit valis uue esimehe loosi teel

8. apr. 2016 EÕEL - Kommenteeri artiklit

1.‒3. aprillini toimus Elvas Eesti õpilasesinduste liidu (EÕEL) XXXIV üldkoosolek, kus valiti EÕEL-ile uus juhatus.

Ebatraditsiooniliselt selgus uus esimees loosi teel. Tulenevalt põhikirjast peab juhatuse kandidaat saama üle 50% üldkoosoleku häältest, et pääseda juhatusse. Kahe enim hääli saanud esimehe kandidaadid hääled jagunesid võrdselt pooleks, täites täpselt vajaliku häältemäära. Tulenevalt põhikirjast otsustas üldkoosolek valida esimehe loosiga. Häältelugemiskomisjoni esinaine võttis pimesi võrdselt jagunenud hääletussedelitest ühe ning esimeheks sai liikmete valdkonna juht Andreanne Kallas.

Samuti valis üldkoosolek kaks aseesimeest, kelleks osutusid Mikk Tarros ja Killu Kolsar. Esimees Kallas hakkab koordineerima liikmete valdkonda, Mikk Tarros vastutab avaliku poliitika ja rahvusvaheliste suhete eest ning Killu Kolsar kommunikatsiooni- ja kultuurivaldkonna eest. Uue juhatuse mandaat hakkab kehtima 7. maist.

„Tuleval tegevusaastal soovime jätkuvalt pöörata tähelepanu sallivusele koolikeskkonnas ning meie liikmeskonna ja õpilaste aktiivsusele,” sõnas EÕEL-i uus juht Andreanne Kallas. „Lisaks tahame suurendada õpilaste osalust avalikes haridusteemalistes debattides ning jätkata meie haridusplatvormist lähtuvate eesmärkide täide viimist, keskendudes tuleval aastal ka muukeelsete õpilaste suuremale lõimumisele ja kutseharidusele. Lähtudes õpilaskeskse hariduse rakendamise vajadusest, ootame tihedat koostööd haridus- ja teadusministeeriumiga.”

 


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!