Eesti parimad noored aednikud Räpina aianduskoolist trotsisid kutsevõistlusel lörtsi

23. apr. 2016 Maarja Vaikmaa SA Innove kommunikatsioonispetsialist - Kommenteeri artiklit
Esikolmik (vasakult): I koht Jaan Tanvel ja Marian Põldmets; III koht Reta Poolak ja Birgit Kahur Räpina aianduskoolist; II koht  Serena Bersin ja Anna-Liisa Urm Luua metsanduskoolist. Foto Maret Kuub

Esikolmik (vasakult): I koht Jaan Tanvel ja Marian Põldmets; III koht Reta Poolak ja Birgit Kahur Räpina aianduskoolist; II koht Serena Bersin ja Anna-Liisa Urm Luua metsanduskoolist. Foto Maret Kuub.

21. aprillil võistlesid Tartus maamessil noore aedniku tiitli nimel seitse võistkonda neljast Eesti kutseõppekeskusest. Noorte aednike auhinnad viisid koju Räpina aianduskooli õpilased.

Maamessil toimunud aednike kutsemeistrivõistlusel tunnustati esikohaga Marian Põldmetsa ja Jaan Tanvelit Räpina aianduskoolist. Teise koha väärilise tulemuse tegid Serena Bersin ja Anna-Liisa Urm Luua metsanduskoolist. Kolmandale kohale tulid Reta Poolak ja Birgit Kahur samuti Räpina aianduskoolist.

Noore aedniku tiitli pälvinud Marian Põldmetsa sõnul on emotsioonid pärast võitu ülevad. „Rõõmustan, et mitme aasta töö ja pingutus on vilja kandnud. Selle tundega on hea ka kooli lõpetada,” ütles Põldmets ning avaldas tänu hea meeskonnatöö eest ka oma paarilisele Jaan Tanvelile.

„Võistlus oli üsna pingeline. Päeva esimeses pooles oli ilm heitlik, sadas lörtsi ja puhus tugev tuul, mis tegi pookimisülesande üpris raskeks. Kuid päeva teises pooles muutus nii ilm kui ka meeleolu helgemaks,” märkis Põldmets. Tulevikus soovib Põldmets jätkata õpinguid Eesti maaülikoolis.

Viieosalisel kutsevõistlusel tuli osalejatel oma oskusi tõestada taimede tundmises, pookimises ja istutamises, ehitada lilletorne ja kastmissüsteeme ning teha selleks vajalikke arvutusi. Viimasena pandi proovile tehnika tundmine – trimmeri poolile tuli peale kerida jõhv.

Lisainfot tänavuste kutsemeistrivõistluste kohta leiab SA Innove kodulehelt.

.

 

 


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!