Füüsikaviktoriin „Spekter” ootab osalema

8. apr. 2016 Virge Tamme Tartu ülikooli pressinõunik - Kommenteeri artiklit

Kolmapäeval, 13. aprillil kella 8–20 on kõik 8.–12. klassi õpilased, sh täiskasvanute gümnaasiumidest ja kutsekoolidest, oodatud osalema füüsikaviktoriinis „Spekter”.

Veebipõhine füüsikaviktoriin „Spekter” on mõeldud laiale õpilaste sihtrühmale, et tõsta füüsika atraktiivsust, tuua õppimisse mängulisust ja edendada IKT-vahendite kasutamist füüsika õppimisel ja õpetamisel.

Viktoriin on põhiliselt üles ehitatud füüsika kooliprogrammi tundmisele ja rakendamisele. Sel aastal toimub viktoriin põhikooli ja gümnaasiumi vanuserühmas ning eesti ja vene keeles.

Võisteldakse Eesti füüsika seltsi loodud füüsika e-õpikute keskkonnas http://opik.fyysika.ee. Viktoriinikeskkonda sisenemise juhise ja sissepääsukoodid koos detailse infoga leiab http://teaduskool.ut.ee/spekter.

Viktoriin toimus esimest korda 2015. aastal. Siis võttis viktoriinist osa ligi 1200 õpilast 8.–10. klassist üle Eesti.

Viktoriinis saab osaleda arvuti, nuhvli või nutitelefoni vahendusel. Võistlusest osavõtt on tasuta ning parimad saavad diplomi ja meene.

Viktoriini korraldab TÜ teaduskool koostöös TÜ koolifüüsika keskuse ja Eesti füüsika seltsiga ning rahastab hasartmängumaksu nõukogu.

 


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!