Gümnaasiumide eksamiperioodi avas eesti keele riigieksam

29. apr. 2016 Raivo Juurak toimetaja - 1 Kommentaar
Tallinna kesklinna kolm kooli teevad riigieksamite osas koostööd. Eesti keele riigieksamit kirjutasid 25. aprillil Gustav Adolfi gümnaasiumis ka 21. kooli ja reaalkooli abituriendid. GAG-i majas oli riigieksamiks sobiv vaikne ja rahulik õhkkond, sest ülejäänud klassid oli seoses projektipäevaga majast väljas. Inglise keele riigieksamit teeb kolm kooli koos 21. koolis ja matemaatikat reaalkoolis. Foto: Raivo Juurak

Tallinna kesklinna kolm kooli teevad riigieksamite osas koostööd. Eesti keele riigieksamit kirjutasid 25. aprillil Gustav Adolfi gümnaasiumis ka 21. kooli ja reaalkooli abituriendid. GAG-i majas oli riigieksamiks sobiv vaikne ja rahulik õhkkond, sest ülejäänud klassid oli seoses projektipäevaga majast väljas. Inglise keele riigieksamit teeb kolm kooli koos 21. koolis ja matemaatikat reaalkoolis. Foto: Raivo Juurak

 

25. aprillil tegi 7234 abiturienti eesti keele riigieksamit. Üldse registreerus tänavu riigieksamitele 10 471 eksaminandi. Eesti keele kui teise keele kirjalik eksam toimus 27. aprillil ja suuline eksam 27.–29. aprillini. Inglise keele B1/B2-taseme kirjalikku eksamit tehakse 3. mail ning suulist eksamit 4.–6. ja 9.–10. maini. Matemaatika kirjalik eksam viiakse läbi 19. mail. Võõrkeele (saksa, prantsuse ja vene) rahvusvahelised eksamid algasid juba 2. detsembril ja kestavad 10. juunini.

Gümnaasiumi koolieksami õppeained, vormi ja toimumise aja määrab kool ise, kusjuures koolieksam võib olla kirjalik, suuline või kirjalik ja suuline. Õpilasuurimuse ja praktilise töö juhendamise, vormistamise ja hindamise korralduse üle otsustab kool.

Riigieksamite esmased tulemused avalikustatakse ainete kaupa 13.–19. juunini eksamite infosüsteemis EIS https://eis.ekk.edu.ee/ ja riigiportaalis www.eesti.ee. Elektroonilised riigieksamitunnistused väljastatakse hiljemalt 20. juunil. Lisainfot tänavuste riigieksamite kohta leiab Innove kodulehelt http://www.innove.ee/et/riigieksamid.


Hetkel ainult üks arvamus teemale “Gümnaasiumide eksamiperioodi avas eesti keele riigieksam”

  1. […] – Gümnaasiumi eksamiperioodi avas eesti keele riigieksam – (Õpetajate […]

Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!