Hiiumaa gümnaasiumi esist hakkab kaunistama kineetiline skulptuur „Tuuleluule”

7. apr. 2016 Madis Idnurm Riigi Kinnisvara AS-i kommunikatsioonijuht - Kommenteeri artiklit
Hiiumaa Gümnaasiumi kunstikonkursi I koht "TUULELUULE".

Hiiumaa Gümnaasiumi kunstikonkursi I koht “TUULELUULE”.

Haridus- ja teadusministeerium koostöös Riigi Kinnisvara AS-i (RKAS) ja Hiiumaa gümnaasiumiga viisid läbi kunstikonkursi, mille žürii valis 19 võistlustöö hulgast välja Timo Tootsi ideekavandi märgusõnaga „Tuuleluule”. Konkursi tulemusena tuleb Hiiumaa gümnaasiumi hoone ette kineetiline skulptuur, mis „luuletab” tuule jõul.

Kunstikonkursi raames otsiti ideelahendust, mis sobituks rajatava Hiiumaa Gümnaasiumi arhitektuurse tervikuga. Kooli sise- ja väliruumi kujundamisel sai lähtepunktiks Hiiumaal kootud kirikinda Kärdlale omane muster, mis väärtustab traditsiooni. Arhitektuurse kontseptsiooni läbiv idee on traditsiooniliste vihjete lisamine kaasaegsesse käsitlusse.  Konkursil olid eelistatud kaasaegsed ja abstraktsed lahendused, mis lubaks teost ka füüsiliselt kogeda.

Skulptuur „Tuuleluule” koosneb kahest „raamatulehest”, mille sisuks on mustad ja valged „tuulepikslid”. Hiiumaal ei lõpe tuul kunagi otsa ning kui see puhub läbi „raamatu”, paneb ta pikslid pöörlema, tekitades heli ning luues üha uusi mustvalgeid luulemustreid.

Teost saab Hiiumaa gümnaasiumi ees näha alates käesoleva aasta sügisest.


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!