HITSA tehnoloogiapäev vallutab laupäeval Kultuurikatla

20. apr. 2016 Laura Vetik Hariduse Infotehnoloogia SA kommunikatsioonispetsialist - Kommenteeri artiklit

Juba sel laupäeval, 23. aprillil toimub Kultuurikatlas HITSA tehnoloogiapäev, kus huvilised saavad katsetada Eestis loodud lahendusi kosmosetehnoloogiast kuni allveearheoloogiani. Samas toimub HITSA õpilastööde konkursi „Maailmariik Eesti” finaalüritus, kus mitusada noort üle Eesti esitlevad oma digiloovtöid. Tasuta kogupereüritust juhib Jüri Muttika, kontserdi annab Karl-Erik Taukar.

Tehnoloogiapäeval on kohal üle 30 Eesti ettevõtte ja organisatsiooni, kes demonstreerivad põnevaid tehnoloogilisi lahendusi, mida kohapeal ise järele proovida saab. Näiteks saab geenitestiga oma soodumusi kontrollida, luua hologrammi, proovida tagurpidi maailma prille ja kokutamismasinat, panna end proovile „Rakett 69” katsetes, vaadata, kuidas DJ arvutis muusika sünnib, kuulda, millised ametid meid tulevikus ootavad jpm. Konkursi käigus toimuval õpilastööde konkursi „Maailmariik Eesti” finaalüritusel esitleb mitusada finalisti digivahenditega loodud töid ning selgitatakse välja võitjad. Konkursi noorimad osalejad on lasteaialapsed ning vanimad kutsekooliõpilased.

Ürituse päevakava leiab HITSA kodulehelt.

 

 

 

 

 

 


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!