HITSA tehnoloogiapäeval saab innovatsiooni käega katsuda

11. apr. 2016 Laura Vetik Hariduse Infotehnoloogia SA kommunikatsioonispetsialist - Kommenteeri artiklit

Hariduse infotehnoloogia sihtasutus korraldab 23. aprillil Kultuurikatlas tehnoloogiapäeva, kus lastele ja noortele esitletakse uudseid tehnoloogiaid, mida kohapeal ise järele proovida saab. Ürituse raames toimub ka HITSA õpilaskonkursi „Maailmariik Eesti” finaal, kus selgitatakse välja võitjad. Tehnoloogiapäev on tasuta ja tegemist jätkub igas vanuses külastajale.

„Soovime üritusega näidata, et digiteemad on tänapäeval kõikides tegevusvaldkondades ning julgustada noori selle maailmaga tutvuma,” ütles HITSA juhatuse liige Ene Koitla. „Lapsed tahavad ikka kõike käega katsuda või ise järele proovida. Seepärast valisimegi tehnoloogiapäevale formaadi, mis võimaldab lastel ise aktiivselt osaleda.”

Üritusel osaleb üle 30 Eesti ettevõtja ja organisatsiooni ning tegemist leidub nii lastele kui ka vanematele. Näiteks saab geeni kiirtestiga kontrollida oma soodumusi, teha endast 3D-mudeli, luua hologrammi ja panna selle peopesal tantsima, näha, kuidas DJ arvutis muusika sünnib, panna end proovile „Rakett 69” katsetes, droone lennutada jpm. Kohal on ka arengufond, kes räägib, millised ametid meid tulevikus ees ootavad.

Tehnoloogiapäeval saab tutvuda ka noorte loodud digitaalsete töödega, sest ürituse raames toimub HITSA õpilaskonkursi „Maailmariik Eesti” finaal. Ligi kolmsada finalisti üle kogu Eesti esitlevad oma konkursitöid ning välja selgitatakse võitjad. Finaali pääsenud tööde nimekirja leiab HITSA kodulehelt http://www.hitsa.ee/uudised-1/konkursi-maailmariik-eesti-finalistid.

HITSA tehnoloogiapäev toimub 23. aprillil kella 10.30–17 Tallinnas Kultuurikatlas. Üritus on tasuta!

Päeva juhib Jüri Muttika, kontserdi annab Karl-Erik Taukar. Lisainfo https://www.facebook.com/events/1547191298913391/.

 

 


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!