Konverents heidab pilgu õpipoisiõppele Baltikumis

7. apr. 2016 Maarja Vaikmaa SA Innove kommunikatsioonispetsialist - Konverents heidab pilgu õpipoisiõppele Baltikumis kommenteerimine on välja lülitatud

Homme, 8. aprillil algusega kl 10 toimub Nordic Hotell Forumis (Viru väljak 3, Tallinn) konverents „Õpipoisiõpe ‒ õng või kala?”, kus arutletakse koos tööandjate ja kutseõppeasutustega õpipoisiõppe olukorra ja arendusvõimaluste üle. Konverentsil jagavad kogemusi välispartnerid ja Eesti tööandjad.

Eesti teeb Erasmus+ programmi toel õpipoisiõppe arendamisel koostööd Läti ja Leeduga. Reedesel konverentsil on võimalik osa saada naaberriikide kogemusest õpipoisiõppe elluviimisel nii ministeeriumi kui ka tööandjate perspektiivist.

Lisaks kõneletakse õpipoisiõppest Taani ja Saksamaa pikaajalise praktika näitel. Eesti kutseharidusasutuste ja tööandjate kogemusest õpipoisiõppe korraldamisel tervishoiu valdkonnas kõnelevad Tallinn tervishoiu kõrgkooli ja Ida-Tallinna keskhaigla esindajad ning erasektori kogemusi tutvustab Statoil Eesti.

Konverentsi eesmärk on ka analüüsida õpipoisiõppe olukorda ning anda ülevaade osapoolte vajadustest ja võimalustest – konverentsil tutvustab Tartu ülikooli sotsiaalteaduslike rakendusuuringute keskus vastavat uuringut.

Konverentsi avavad haridus- ja teadusminister Jürgen Ligi ja tööandjate keskliidu juhataja Toomas Tamsar. Ajakavaga saab tutvuda siin: http://www.innove.ee/et/kutseharidus/rahvusvaheline-koostoo/erasmus/konverents-opipoisiope.

Konverentsikorraldab SA Innove koostöös Euroopa Liidu ning haridus- ja teadusministeeriumiga.

.