Koos kevade saabumisega jõuab tantsunädal Viljandimaale

13. apr. 2016 Raimond Danilov tantsunädala asjataja - Kommenteeri artiklit

Igal aastal 23.–29. aprillini toimub kaasaegset tantsukunsti esitlev nädal, mille kavasse mahub nii tantsu vaatamist kui ka kaasategemist, tantsust kuulamist, kirjutamist kui ka tantsule kaasaelamist. Juba 11. korda toimuva tantsunädala idee on olla igas vanuses nii kunstihuvilise kui ka tavakodaniku igapäevategevusi sisaldav propaganda, mis kulmineerub 29. aprillil rahvusvahelise tantsupäeva tähistamisega.

Tantsunädala eriline fookus on noortel. Soovime tutvustada kaasaegset ja professionaalset tantsukunsti, anda osalemiskogemust ja suhestada noori kaasaegse etenduskunstiga. Nii toimuvad koolides kontakttantsu- ja loovtantsutunnid, kooliprogramm „Mõtlevad tantsijad” ja kaasaegse tantsu etendused.

Tantsunädala õhtune programm on sisustatud tantsuetendustega, kus esitlusele tulevad näiteks TÜ Viljandi kultuuriakadeemia värsked koreograafia lõputööd, esinevad STL Premiere’16 debütandid, Tallinna tantsuteatri Bachi Ikoonid, külalised Berliinist ja mujalt. Uue tegevusena on residentuur koreograafile, kes sobitab oma väljundi tantsunädala programmi. Samal ajal viibivad Viljandis tantsukriitikute võrgustiku Writing Movement liikmed, kes samuti suhestuvad nädala jooksul toimuva programmiga. Lisaks toimub täienduskoolitus, raamatuesitlus, eurütmiaetendus, filmiõhtu, tantsujooga, tantsufotonäitus, ööülikool ja veel üllatusi, mida saab näha, kogeda ja märgata Viljandi tantsunädalal.

http://www.tantsunadal.ee/

 

 

 


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!