Londoni raamatumessil avalikustatakse 2018. aasta messi peakülalised Eesti, Läti ja Leedu

11. apr. 2016 Asta Trummel kultuuriministeeriumi kirjandusnõunik - Kommenteeri artiklit

Homme, 12. aprillil algaval maailma ühel mõjukamal kirjandusüritusel Londoni raamatumessil avalikustatakse  2018. aasta messi peakülalistena Eesti, Läti ja Leedu. Baltimaade ühine väljapanek tutvustab riikide rikkalikku eriilmelist kirjandust.

Kultuuriministeeriumi kunstide asekantsler Hillar Sein selgitas, et Eesti, Läti ja Leedu allkirjastasid eelmise aasta lõpus Londoni raamatumessi korralduskomiteega lepingu, mille kohaselt on 2018. aasta messi fookus Balti riikide kirjandusel ja kirjastustel. „Eesti kirjanduse teabekeskus ja Eesti lastekirjanduse keskus on teinud tublit tööd eesti kirjanduse tutvustamisel. Tänu nende usinale tegevusele tõlgitakse igal aastal aina rohkem eesti kirjandust ja antakse seda välja maailma eri keeltes,” rääkis Sein.  „Kuigi meie jaoks tõelise suursündmuseni 2018. aastal Londonis on veel kaks aastat aega ja ees seisab palju tööd, toimub juba praegu palju põnevat ning Eesti kirjanduse edusammude üle laias maailmas võib ainult rõõmu ja uhkust tunda,” ütles Sein.

Kultuuriministeeriumi kirjandusnõunik Asta Trummel lisas, et juba sel aastal on Eestil Londonis palju rohkem võimalusi ennast väliskirjastajatele näidata. „Suure tunnustust vääriva panuse on sellesse andnud Eesti kirjastuste liit, kes korraldab riigi partnerina eesti kirjanduse tutvustamist ja näitab Eestis välja antud raamatuid kaunilt kujundatud stendis. Eesti kirjanduse teabekeskus ja Eesti lastekirjanduse keskus saavad seal kohtuda väliskirjastustega, et aina rohkem teoseid võiks leida tee rahvusvahelisele kirjandusareenile,” selgitas Trummel.  „Samuti hoiame pöialt ka Rahva Raamatule, kes on nelja nominendi seas maailma parima raamatupoe tiitlile, mis kuulutatakse Londoni raamatumessil välja juba homme,” lisas Trummel.

Homme, 11. aprillil ja neljapäeval, 14. aprillil korraldab Londoni raamatumess messil osalevatele kirjastajatele konverentsi, kus teiste hulgas on Eestil võimalus tutvustada oma kirjastamisturgu. 12. aprillil osaleb Rein Raud koos kolleegidega Lätist ja Leedust Balti kirjanduse seminaril „Crossroads Are Everywhere”. Sama päeva õhtul astuvad Londoni publiku ette Jürgen Rooste, Elo Viiding ja Villu Veski tuntud jazz-klubis 606. Kolmapäeval, 13. aprillil astub messi luulelaval üles Asko Künnap koos Läti ja Leedu kolleegidega.

2017. aastal on Londoni raamatumessi peakülaline Poola, sel aastal võõrustab aga raamatumess rahusvahelise kirjastuste liidu kongressi.  Vaata lähemalt Londoni raamatumessi programmi kohta SIIT.

 

 


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!