Loodusmuuseum uurib sel nädalal samblaaedasid ja samblikke

12. apr. 2016 Kätlyn Metsmaa Eesti loodusmuuseumi kommunikatsioonijuht - Kommenteeri artiklit

Öökulli akadeemias on sel neljapäeval külas aednik Sten Mander, kes tutvustab Tartu ülikooli botaanikaaia samblaaeda. Reedese seenioride loodusklubi kohtumisel uuritakse aga lähemalt põnevat samblike maailma.

14. aprillil kell 18 räägib Öökulli akadeemias aednik Sten Mander TÜ botaanikaaia samblaaiast. Loengus käsitleme samblaaedade ajalugu, sammalde kasutamist haljastuses, erinevaid meetodeid ning põhilisemaid liike. Ülevaate saab ka sammalde olulisematest füsioloogilistest ning ökoloogilistest aspektidest. Kõik huvilised saavad soovitusi selle kohta, kuidas sammalde kasvatamisel nende olemuse ja iseärasustega arvestada.

15. aprillil kell 15 algaval seenioride loodusklubi kohtumisel vaatame sel korral lähemalt samblike maailma. Tutvume samblikega lähemalt mikroskoobi abil, käime uuel samblike näitusel ning õpime samblikke määrama. Loe seenioride loodusklubi tegemistest lähemalt siit!.

Akadeemia ja loodusklubi teemad on seotud loodusmuuseumis eelmisel nädalal avatud näitusega „Vaprad ja ilusad. Peaosades: samblik ja sammal”, mis tutvustab samblike ja sammalde põnevat ja salapärast maailma.

Öökulli akadeemiasse ning seenioride loodusklubisse pääseb muuseumipiletiga.

 

 

 


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!