Matemaatikavõistlusel jõudis rekordarv õpilasi maksimumtulemuseni

18. apr. 2016 Virge Tamme Tartu ülikooli pressinõunik - Kommenteeri artiklit

17. märtsil toimunud Känguru matemaatika võistlusmängu vastuselehti laekus korraldajatele 405 koolist 21 912. Võrreldes eelmise aastaga osales võistlusel ligemale 1100 osalejat enam, koole lisandus 13.

„Tänavune võistlus üllatas taas rohke osavõtu ja väga heade tulemustega, rekordarv õpilasi jõudis maksimumtulemuseni,” rõõmustas võistluse korraldaja, Tartu ülikooli teaduskooli matemaatika metoodik Raili Vilt.

Osalejaid tuli juurde igasse vanuserühma. Kõige arvukamalt oli osavõtjaid ekolieride (3.–4. kl) hulgas –5510. Maksimumtulemuse said kõige suurema osavõtuarvuga ekolieri rühmas koguni 19 õpilast. Kõige nooremate seas esitasid perfektse vastuselehe viis last.

„Õnnitlen kõiki võitjaid ning loodan, et osalejad tundsid rõõmu matemaatikaülesannete lahendamisest,” ütles Raili Vilt, tunnustades ühtlasi õpetajaid, kes aitasid kaasa võistluse õnnestumisele.

Känguru on rahvusvahelise taustaga populaarseim matemaatikavõistlus, mida korraldatakse igal aastal märtsis enam kui 60 riigis ja millest võtab osa rohkem kui kuus miljonit õpilast, kelle tulemusi siiski omavahel ei võrrelda. Känguru ülesanded sünnivad rahvusvahelises koostöös.

Tulemused on avaldatud 30 juunini http://www.teaduskool.ut.ee/et/ainevoistlused/kanguru. Lehelt leiab ka 2016. aasta võistluse ülesanded eesti ja vene keeles ning õiged vastused.

 


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!