Öökulli akadeemia uurib samblaid maailma otsas

19. apr. 2016 Kätlyn Metsmaa Eesti loodusmuuseumi kommunikatsioonijuht - Kommenteeri artiklit

Neljapäeval, 21. aprillil kell 18 ootame kõiki taas loodusmuuseumisse Öökulli akadeemiasse. Sel korral on meil külas Tartu ülikooli botaanika- ja mükoloogiamuuseumi juhataja Kai Vellak.

Meie seekordne külaline Kai Vellak räägib oma reiside põhjal Tulemaale ja Teravmägedele lõuna- ja põhjapoolkera arktiliste piirkondade samblastiku eripäradest ning ühistest joontest. Lisaks arutleme üheskoos selle üle, kas mõnda Eestiski teadaolevat samblaliiki sealsetes karmides tingimustes leida võiks.

Sammalde ja samblike olemust, eluviisi, eripära, haruldast vastupidavust ning omanäolist ilu saab uurida ka loodusmuuseumi uuel näitusel „Vaprad ja ilusad. Peaosades: samblik ja sammal”. Tule näitust uudistama, sest lisaks huvitavatele teadmistele saab näitusel uurida ka näiteks seda, millised samblad on Sammalhabeme habemes ning vaadata, millised näevad samblikud välja UV-valguse käes.

Täname keskkonnainvesteeringute keskust.

 

 

 


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!