Õpilased visualiseerisid matemaatika abil Eesti Vabariigi aastapäeva ilutulestikku

22. apr. 2016 Virge Tamme Tartu ülikooli pressinõunik - Õpilased visualiseerisid matemaatika abil Eesti Vabariigi aastapäeva ilutulestikku kommenteerimine on välja lülitatud

Täna, 22. aprillil autasustatakse teaduskeskuses AHHAA õpilaskonkursi „Märka matemaatikat enda ümber – ilutulestik Eesti Vabariigi aastapäevaks” parimaid töid. Konkursile laekus tähtajaks 159 tööd 23 koolist.

6.–12. klasside õpilastele suunatud konkursi eesmärk oli panna õpilasi kasutama matemaatikaprogrammi GeoGebra ning tundma rõõmu matemaatikaga tegelemisest.

Konkursi korraldaja, Tartu ülikooli haridusteaduste lektor Sirje Pihlap sõnas, et GeoGebra on Eesti koolides enamkasutatav vabavaraline matemaatikaprogramm, mida kasutatakse paljude matemaatika teemade, nagu algebra, geomeetria ja statistika õpetamisel. „See on väga populaarne kogu maailmas,” täiendas ta.

Konkursitööks tuli õpilastel programmi abil valmistada dünaamiline slaid, kus on ilutulestik Eesti Vabariigi aastapäevaks. Võistlustöö tegemisel pidid osaleja kasutama jooni ja nende võrrandeid. „Seega aitas võistlusel osalemine aru saada, kuidas on seotud joon ja selle võrrand. Üheks võistlustöö osaks oli ka tehtud dünaamilise slaidi matemaatiline selgitus. Lisaks õpiti paremini kasutama programmi GeoGebra võimalusi,” kirjeldas Pihlap.

Tööde hindamisel arvestati töö vastavust konkursi teemale ja nõuetele, idee originaalsust, teostust ning matemaatilist selgitust.

Võidutöödega saab tutvuda siin.