Õpilaste teadusfestival toob kokku parimad uurimistööde tegijad

19. apr. 2016 Eeva Kumberg Eesti teadusagentuuri kommunikatsioonijuht - Kommenteeri artiklit

Fotol hetk esimeses teadusfestivalist 2015. aastal. Foto: Reimo Rehkli.

Eesti teadusagentuur korraldab 28. ja 29. aprillil õpilaste teadusfestivali, kus tutvustatakse ja tunnustatakse kooliõpilaste uurimistöid. Pääs teadusfestivalile on prii ja oodatud kõik huvilised.

Tallinnas Kultuurikatlas toimuval üritusel esinevad stendiettekannetega õpilaste teadustööde riikliku konkursi 101 parimat, kelle hulgast selguvad 29. aprillil preemiate ja eriauhindade saajad.

Tihe festivaliprogramm pakub eri teadusvaldkondade kokkupuutekohti ning vaheldusrikast koolivälist õpet. On põnevaid etteasteid, mänge ja katseid; esinevad teadusteatrid, osaleda saab töötubades ja nautida suure lava programmi. Oma esimesi teadusprojekte tutvustavad ka algkooliõpilased.

Eesti teadusagentuuri teaduse populariseerimise osakonna juhataja Terje Tuisk ütles üritust kommenteerides, et teadusfestivaliga soovitakse avada kõigile võimalus tutvuda sellega, mida noored uurivad: „Õpilastööd peegeldavad küll nende enda huvisid, aga samas ka ühiskonnas toimuvaid arenguid, mis lõpptulemusena puudutavad meid kõiki. Paljud tööd viitavad noorte seas levinud probleemidele – näiteks toitumishäired, alkoholi mõju, välismaal töötavad vanemad jms, teisalt on näha, et meedias enam kajastust leidnud teemad hakkavad noorigi enam huvitama. Nii kasvas sel aastal märkimisväärselt kosmose ja kaugseirega seotud tööde hulk.” Selle tõenäolise põhjusena tõi Tuisk välja Eesti saamise kosmoseriigiks ja teema laia kajastatuse meedias.

Teadusfestival toimub 28. aprillil kl 11.00–17.30 ja 29. aprillil kl 10–13. Riikliku konkursi autasustamine algab 29. aprillil kl 14.15, preemiad annab üle haridus- ja teadusminister Jürgen Ligi.

Ürituse raames on Kultuurikatla kõrval asuvas Energia Avastuskeskuses tavalisest tihedam programm ja sissepääs festivali käepaelaga soodsam. Festivali kohta leiab täiendavat infot teadusagentuuri kodulehelt.

 

 

 

 

 


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!