Pärnumaa kutsehariduskeskuse õppurid noppisid sekretäride kutsemeistrivõistlusel kaksikvõidu

20. apr. 2016 Maarja Vaikmaa SA Innove kommunikatsioonispetsialist - Kommenteeri artiklit

19. aprillil Tallinna majanduskoolis toimunud sekretäride kutsemeistrivõistlusel selgitati välja parimad noored sekretärid. Kaksikvõidu viisid koju Pärnumaa kutsehariduskeskuse õppurid.

Tippsekretär 2016 esikolmik. Foto: Heikki Eljas

Tippsekretär 2016 esikolmik. Foto: Heikki Eljas

„Tulin võistlusele eeskätt uue kogemuse ootusega ning kordasin valmistudes üle vajalikud õppematerjalid, sest võistlus on hea ettevalmistus mais toimuvaks kutseeksamiks. Võistluse esikoht oli selle juures suurepärane üllatus,” kommenteeris võitu tippsekretäri tiitliga tunnustatud Merle Juurik. Tulevikus soovib Juurik oma teadmisi täiendada juhiabi erialal.

Võistlusel võeti mõõtu kolmes etapis. Esimeses ülesandes tuli näidata dokumendivormistamise oskust ja teises pandi proovile õppurite teoreetilised teadmised sekretäritööd puudutavates valdkondades, nagu õigekeel, etikett, kultuur ja dokumendihalus. Kolmas ülesanne eeldas avaliku esinemise oskust ning võistlejail tuli peast esitada katkeid käitumisteemalistest raamatutest.

Võistluse žürii esinaise, TTÜ juhiabide halduskorralduse õppekava koordinaatori ja Eesti juhi abi ühingu kutsekomisjoni liikme Sirje Orveti sõnul oli sarnaselt möödunud aastatega tänavuste võistlejate tase väga hea ning seda tänu sekretäritöö õppe ühtlustumisele. Särasilmsetele võistlejatele ülesanded Orveti sõnul suuri raskusi ei valmistanud, kuid sekretäritöö kirjalikus testis võinuks tulemused olla paremad.

„Tippsekretäri kutsevõistluse üks julge väljund on, et me ei küsi võistlejailt ainult õppeprogrammides sisalduva õppesisu kohta, vaid käsitleme kirjalikes testides ka silmaringi puudutavat ja täiendavaid erialateadmisi. Nendes valdkondades võiks tulevased sekretärid oma teadmisi alati laiendada, et olla ettevõttes asjatundlikuks võtmeisikuks,” lisas Orvet.

Töötukassa Tallinna ja Harjumaa osakonnajuhataja Siim Sarapuu hindas žüriiliikmena võistlejate avaliku esinemise oskust. „Tööandjate aspektist on sekretäritöö puhul tähtis kiire ümberorienteerumine, paindlikkus, info kiire omandamise võime ja selgus teabe edastamisel. Sekretär on tihtipeale see, kes peab eristama olulist infot nii-öelda mürast ning otsustama, kellele, millal ja millist infot edastada,” märkis Sarapuu.

Võistlusel osalesid 21 õppurit Tartu kutsehariduskeskusest, Lääne-Viru rakenduskõrgkoolist, Tallinna majanduskoolist, Olustvere teenindus- ja maamajanduskoolist ning Pärnumaa kutsehariduskeskusest.

Kutsevõistlust korraldas SA Innove koostöös Eesti juhi abi ühingu, Tallinna majanduskooli ning haridus- ja teadusministeeriumiga.

 

 

 

 

 


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!