Pokumaa kutsub külla ja tuleb ise ka!

8. apr. 2016 Airi Hallik-Konnula Pokumaa SA juhataja - Kommenteeri artiklit
Lastegruppe võtab Pokumaa vastu pea aasta ringi, perede jaoks algab hooaeg 1. mail. Foto: Airi Hallik-Konnula

Lastegruppe võtab Pokumaa vastu pea aasta ringi, perede jaoks algab hooaeg 1. mail. Foto: Airi Hallik-Konnula

 

Pokumaa selle kevade kõige suurem uudis on, et meid saab külla kutsuda. Ennekõike Lõuna-Eesti lasteaedadesse, ja juba aprillikuus! Koos Tormi Kevvai ja Ants Johansoniga saime valmis Pokumaa kõige-kõige esimese külalisetenduse, mille nimi on „Puuko leiubüroo”. Puuko rahulikku päeva metsatalus sekkuvad ühtäkki kummalised tegelased. Kunstnik Kukkel on rohkem kui murelik, sest tema hea tuju on plehku pannud, ning juhtumisi otsib ka perenaine isand Tuutu leiubüroost kaduma läinud rõõmu … Kutsutakse lapsed appi ja võetakse välja pillid, paber ja pintslid.

Pokumaadki külastavad lasteaiad ja koolid kõige rohkem aprillis-mais. Tutvustame Edgar Valteri loomingut, Puuko eluolu, pakume võimalusi meisterdamiseks, pikemaks või lühemaks matkaks, lõkketoidu valmistamiseks, pannkoogipausiks. Lisaks on elava pärimuskultuuri programmid – lähemat tutvust saab teha suitsusaunaga ning ise kamajahu jahvatada, õppides sedasi tundma teravilju ja talukultuuri laiemalt.

Üha rohkem on meil loodusprogrammide külalisi – seda suuresti tänu keskkonnainvesteeringute keskuse (KIK) õppekäikude toetusprogrammile. Selgi kevadel pakume loodusprogramme „Saame pokudega sõbraks” ja „Õuesõppemängud talumaastikul”, mis sobivad lasteaia- ja algkoolilastele. Samuti registreerime huvilisi sügisel algavasse põhikooli õpilaste programmi „Millest kõnelevad metsad”. On ju metsade säästev majandamine, püsimetsa marjade-seente kasutamine, puidu väärindamine praegusel harvesteride ajastul järjest olulisem-valulisem teema. Mais avame metsamees Alvar Vodi ja kunstnik Epp Margna loodud metsaõpperaja, kus tehakse tutvust metsatüüpide ja kõikvõimalike pisitegelastega, kes seal elavad. Hiljemalt sügisel saab Poku­kojas näha esemeid, mida kodumaisest puust, tema koorest või juurtest on võimalik valmistada.

Pokumaa maitsed oleme suvel hoolega üles korjanud – nüüd leiab meie metsade ja niitude maasikaid, mustikaid ja vaarikaid Pokumaal müüdavate šokolaadide seest. Puuko taluõuel kasvavate vahtrate mahlast valmib maitsev siirup. Aeg-ajalt teeme ka pisut pöörasemaid asju – näiteks müttame hobusega metsatöödel või toimub mõni Poku­maa sõprade spontaanne kontsert või taluturg. Turismihooaja avapauk on 1. mail, mil Pokumaal saab kohtuda õige mitmete muinasjutu- ja päristegelastega. Muidugi on avatud ka pannkoogitare. Suveplaanidest saab teavet www.pokumaa.ee ja Facebookist.


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!