Prantsuse riik tunnustab prantsuse keele õpetajaid!

27. apr. 2016 - Kommenteeri artiklit

Prantsuse suursaadik kinnitab ordeni rinda Evelin Rannale.

26. aprillil andis Prantsuse suursaadik Michel Raineri Prantsuse riigi nimel õpetajatele Evelin Rannale ja Jaanika Monrocile  üle haridusministri omistatud teenetemärgi „Akadeemilised palmioksad“ rüütlikraadi.

Evelin Rand õpetab 1995. aastast Tartu Descartesi lütseumis prantsuse keelt, on õpetanud Tartu rahvaülikoolis, tõlkinud prantsuse keelest mitmeid ajaloolisi teoseid ning osaleb aktiivselt arvukate rahvusvaheliste õpilasvahetusprogrammide  koordineerimisel.

Prantsuse riik tunnustas Evelin Randa panuse eest prantsuse keele ja kultuuri tutvustamisel Eestis.

Autasu saab kätte Jaanika Monroc.

Jaanika Monroc õpetab prantsuse keelt lasteaialastele Tallinna Memme Musi eralasteaias ja tutvustab lasteaia- ja algkooliõpilastele prantsuse lastekirjandust kui pedagoogilist materjali. Ta on üks keeleõppeprogrammi Francoklikk käivitajatest ja edendajatest Eestis.

Mõlemad ordeni pälvinud õpetajad on oma aastatepikkuse tööga andnud olulise panuse prantsuse keele õpetamisse ja levikusse Eestis.


Kirjuta kommentaar

Õpetajate Lehel on õigus avaldada teie kirjutatud kommentaar paberväljaandes. Kommentaari pikkus ei tohi ületada 3000 tähemärki. Õpetajate Lehe kodulehe kommentaarid on modereeritavad ja avaldatakse pärast toimetamist hiljemalt kommentaari saatmisele järgneva tööpäeva hommikuks. Lehel on õigus jätta saadetud kommentaar kodulehel avaldamata. Iga kommentaari edastaja arvuti IP-aadress, sessiooni identifikaator ja kommenteerimise aeg salvestatakse andmebaasis. Õpetajate Leht ei vastuta kommentaaride sisu eest!